478
«Για πάντα στο πλευρό σου», λέει ο πρώην ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ στον Αλέξη Τσίπρα | INTIMEnews

«Χρυσό χαρτί ο Τσίπρας»: Ο Κουίκ μιλά για «το καθήκον» του απέναντι στον «αναγκαίο Πρωθυπουργό»!

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 12:47
«Για πάντα στο πλευρό σου», λέει ο πρώην ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ στον Αλέξη Τσίπρα
|INTIMEnews

«Χρυσό χαρτί ο Τσίπρας»: Ο Κουίκ μιλά για «το καθήκον» του απέναντι στον «αναγκαίο Πρωθυπουργό»!

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 12:47

Η ένταξη του Τέρενς Κουίκ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έγινε στα μουλωχτά, έδωσε ωστόσο το έναυσμα για ένα νέο μπαράζ εγκωμιαστικών σχολίων από τον υφυπουργό Εξωτερικών προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, με χαρακτηρισμούς όπως «χρυσό χαρτί για την Ελλάδα» και «αναγκαίος Πρωθυπουργός».

Ο -επισήμως πια- υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών είχε εισπράξει την ανταμοιβή του για την ολόθυμη στήριξη που προσέφερε επί τέσσερα συναπτά έτη στην κυβέρνηση Τσίπρα και σε συνέντευξη που παραχώρησε  ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM, ήρθε η σειρά του να ανταποδώσει.

Ανάμεσα σε άλλα προσπάθησε να εξηγήσει την εντυπωσιακή του μεταστροφή που τον έκανε από σφοδρό επικριτή, άοκνο υμνητή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνώντας σε πάθος ακόμα και τους πιο παλιούς συντρόφους του στην Κουμουνδούρου.

«Το καθήκον μου δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, που τον θεωρώ πραγματικά τον αναγκαίο για την Ελλάδα πρωθυπουργό, με έκανε να μεταβάλω την όποια άποψή μου», ισχυρίστηκε ο κ. Κουίκ για να προσθέσει στον ίδιο λατρευτικό τόνο:

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το “χρυσό χαρτί” αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα και ο άνθρωπος ο οποίος μέσα σε όλα έχει κερδίσει και την αξιοπιστία των εταίρων μας σε όλα τα επίπεδα, αλλά έχει ανεβάσει και πολύ υψηλά και την αξιοπιστία της Ελλάδας μετά από αυτά τα οποία έχει κάνει ως Πρωθυπουργός».

Λιγότερο διαχυτικός εμφανίστηκε στην απάντησή του για τον Πάνο Καμμένο. «Ειδικά για τον Πάνο Καμμένο δεν θέλω να πω κάτι, γιατί συνεργάστηκα μαζί του χρόνια και θεωρώ ότι αφενός μεν δεν χτυπάς έναν άνθρωπο ο οποίος υπέστη αυτή τη δεινή πολιτική ήττα, αλλά από την άλλη πλευρά, ο δικός μου χαρακτήρας τουλάχιστον δεν μου επιτρέπει με έναν άνθρωπο με τον οποίο έχω φάει, έχω δουλέψει, έχω αγωνιστεί μαζί, ανεξάρτητα με τις πολιτικές μας διαφωνίες να μπω στη λογική των χτυπημάτων και πόσο μάλλον κάτω από τη ζώνη (…) Εγώ θα σεβαστώ τη συνεργασία μας με τον Πάνο Καμμένο», δήλωσε.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις αιχμές που άφησε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την κυβέρνηση Καραμανλή και την παραποίηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας την περίοδο 2004-2009 ο κ. Κουίκ σημείωσε: «ο Γιούνκερ δεν είναι τυχαίος και να μην ξεχνάμε από ποια πολιτική φύτρα προέρχεται για να βγαίνει και να λέει αυτά τα πολύ σημαντικά πράγματα για την περίοδο 2004 με 2009, αλλά έβαλε και το 2010 και το 2015 μέσα όταν επεσήμανε και το κρίσιμο της περιόδου εκείνης, υπενθυμίζοντας βεβαίως ότι πάνω στο δικό του email είχαμε στηριχθεί για να κάνουμε το δημοψήφισμα. Το “Όχι” πήγαινε πάνω στο email του Γιούνκερ (…), όταν μίλησα προηγουμένως ότι δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω εκείνοι οι οποίοι ήταν οι αρχιτέκτονες μιας ιστορίας η οποία ισοπέδωσε την Ελλάδα και την έφερε στη λιτότητα και στην απόλυτη φτώχεια των Ελλήνων, νομίζω πως δικαίως συστρατεύομαι με τον Αλέξη Τσίπρα. Ποιος, εγώ, ο οποίος έχω μια πολιτική προέλευση συγκεκριμένη». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...