253
Ο Νίκος Δένδιας στο βήμα της Βουλής / φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Δένδιας: Στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 12:16
Ο Νίκος Δένδιας στο βήμα της Βουλής / φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Δένδιας: Στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 12:16

Για εύνοια της απερχόμενης κυβέρνησης προς το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Alpha 9,89»

«H Χρυσή Αυγή είναι εργαλείο της ηγετικής ομάδας της κυβέρνησης», υποστήριξε την ώρα που στην πολύκροτη δίκη της οργάνωσης ξεκίνησαν επιτέλους -τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή της οι απολογίες των κατηγορουμένων (περισσότερα εδώ).

«Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω όλο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους του, μετέχοντες σε αυτό, αλλά είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να ευνοήσει την Χρυσή Αυγή», είπε ο κ. Δένδιας και εξηγώντας τη θέση του πρόσθεσε διερωτώμενος:

«Αλλιώς, στο άρθρο το συγκεκριμένο (του Ποινικού Κώδικα) όπου υπάρχει ελάφρυνση της ποινικής πρόβλεψης για τον επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, ποιος είναι επίδικος επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης σε αυτή τη συγκυρία; Ένας μόνο, άρα λοιπόν σε ποιόν “κλείνει το μάτι” αυτή η ρύθμιση; Ρύθμιση που έρχεται μάλιστα την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή, με την αντιπολίτευση σύσσωμη απούσα».

Οσο για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση, ο πρώην υπουγός σημείωσε πως δεν είναι το ίδιο με τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν εξομοιώνω τον κ. Βελόπουλο με την Χρυσή Αυγή. Δεν μετείχε σε βία και φόνους. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε κόμμα που έχει την υπόνοια ότι μπορεί να πάρει μια ψήφο από την Νέα Δημοκρατία, έχει κάθε λόγο να προσπαθήσει να το βοηθήσει», υποστήριξε.

Γι’ αυτό, συμπλήρωσε στη συγκεκριμένη αναφορά του, δεν νομίζω ότι θα εκπλαγεί κανείς αν του πούμε ότι μέσα στον εκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να δημιουργήσει προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...