460
Του έχω εμπιστοσύνη του Τσίπρα, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά, δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ (στη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος) | INTIMEnews

Κουίκ: Ματώνω για τη Μακεδονία μας, αλλά στηρίζω τον πατριώτη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 15:08
Του έχω εμπιστοσύνη του Τσίπρα, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά, δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ (στη φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος)
|INTIMEnews

Κουίκ: Ματώνω για τη Μακεδονία μας, αλλά στηρίζω τον πατριώτη Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 15:08

«Δεν αρνούμαι όσα έλεγα στις προεκλογικές περιόδους [για τη Μακεδονία]. Δεν αρνούμαι τα λεγόμενά μου. Αλίμονο. Επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατιωτικά στην περιοχή των Βαλκανίων».

Το επιχείρημα αυτό προέταξε ο «περιφερόμενος υφυπουργός» Τέρενς Κουίκ σε μία ατυχή προσπάθεια να δικαιολογήσει την εντυπωσιακή μεταστροφή του στο ζήτημα της ονομασία της γείτονος, όπου από κατήγορος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για τη διπλή ονομασία (θυμηθείτε τις δηλώσεις του στο βίντεο κάτω), μετατράπηκε σε ένθερμο υποστηρικτή της Συμφωνίας των Πρεσπών και του ονόματος Βόρεια Μακεδονία.

«Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκεφτείς αν πρέπει να κάνεις ένα βήμα που ίσως σε στεναχωρεί, ίσως σε ματώσει, αλλά που δεν θα σε οδηγήσει στο μέλλον να γυρίσουν και να σου πουν γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις», θέλησε να εξηγήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον «Real FM».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει το περίφημο βίντεο όπου ωρύεται κατά την προεκλογική περίοδο του 2015 για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση Σαμαρά, αρκέστηκε να επικαλεστεί τις γεωπολιτικές αλλαγές που τον υποχρέωσαν τελικά να απαρνηθεί τον ίδιο του τον εαυτό.

Οσο για το φιλο-συριζαϊκό προφίλ που εσχάτως θέλει να περνάει προς τα έξω, ο κ. Κουίκ ξεκαθάρισε ότι δεν το παίζει αριστερός, απλά όπως είπε, έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός, δήλωσε, «σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί», εκφράζοντας στη συνέχεια την πεποίθηση ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά».

«Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι Αριστερός. Αλλά του έχω εμπιστοσύνη, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί. Ας φθάσουμε κοντά στις εκλογές τον Οκτώβριο και θα κάνω κουβέντα και μαζί του», συμπλήρωσε για το πολιτικό του μέλλον, που όπως όλα δείχνουν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα έδωσε και συγκεκριμένη ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες:

«Οι εκλογές θα είναι στις 20 Οκτώβρη, σας λέω και ημερομηνία», υποστήριξε.

Οσο για τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο μετά την ανεξαρτητοποίηση και τη δήλωση πίστης στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες προσπάθησε να επικοινωνήσει -χωρίς επιτυχία- με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ προκειμένου να του εξηγήσει πώς θα παρέμενε βουλευτής του κόμματος ακόμα και μετά την ορκωμοσία του,

«(…) Μπορεί να με έδιωξαν με τον τρόπο που με έδιωξαν -και μάλιστα χειροκροτώντας όρθιοι στο Εθνικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο- από τους ΑΝΕΛ και με αυστηρά λόγια και με χαρακτηρισμούς που δεν μου αρμόζουν όλους αυτούς τους μήνες, αλλά καθώς θα έκλεινε η πόρτα του σπιτιού πίσω, ενός σπιτιού που έχτισε με πολύ κόπο ο Καμμένος, που έβαλα όμως και εγώ πολλά λιθαράκια μέσα, δεν θα το γκρέμιζα», επέμεινε στην προσπάθεια να πείσει ότι αν τα πράγματα είχαν κυλήσει διαφορετικά, δεν θα δήλωνε ανεξάρτητος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...