298
|

Χρωματιστά ψηφοδέλτια για τις εκλογές πρότεινε ο Μεϊμαράκης

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 10:05

Χρωματιστά ψηφοδέλτια για τις εκλογές πρότεινε ο Μεϊμαράκης

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 10:05

Μια πρόταση για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εκλογές του Μαΐου και η οποία θα συζητηθεί κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ως βετεράνος των εκλογικών διαδικασιών, προέβλεψε χάος με τις τριπλές (αν όχι τετραπλές κάλπες): δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές.

Ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, είπε σε ομιλία του στη Μαγνησία ότι είναι πολύ πιθανόν να προκληθεί σύγχυση μεταξύ των ψηφοφόρων στις εκλογές της 26ης Μαΐου, οπότε θα κληθούν να ψηφίσουν σε τρεις διαφορετικές κάλπες.

Και πρότεινε να υπάρξουν χρωματιστά ψηφοδέλτια ώστε να υπάρχει εμφανής διάκριση μεταξύ τους.

Μολονότι το «χρωματιστό» του ψηφοδελτίου φέρνει στους παλαιότερους άσχημες μνήμες από την αμφιλεγόμενη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 1985, είναι μια πρόταση που θα έπρεπε να μελετήσει σοβαρά ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης –άλλωστε ήταν μικρός για να θυμάται πώς εξελέγη ο Χρήστος Σαρτζετάκης.

Το θέμα της διαδικασιών στις εκλογές του Μαΐου, πάντως, απασχολεί ιδιαίτερα την Πειραιώς. Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρίας Σπυράκη (εδώ), η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει να αλλάξει τους όρους διεξαγωγής των εκλογών (κατάργηση του σταυρού στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλαγή ημερομηνιών κ.ά.).

Την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη την ανέδειξε ο «Μικροπολιτικός» στα Νέα της Τρίτης:

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βλέπει μπροστά. Για την ακρίβεια, βλέπει τις κάλπες της 26ης Μαΐου όπου με βεβαιότητα μέχρι τώρα θα έχουμε αυτοδιοικητικές (δημοτικές, περιφερειακές) και ευρωεκλογές. Στη Μαγνησία, λοιπόν, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Θεσσαλία όπως σας ενημέρωσα και χθες, ο «Βαγγέλας» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την εκλογική διαδικασία. Είπε λοιπόν πως επειδή ενδεχομένως να προκληθεί σύγχυση λόγω των τριών καλπών, μια λύση θα ήταν να υπάρχει διακριτό διαφορετικό χρώμα στους φακέλους και στα ψηφοδέλτια της κάθε κάλπης, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες σε ποια κάλπη ψηφίζουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...