250
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου (φωτογραφία αρχείου) | Alexandros Michailidis / SOOC

Αιφνίδια νυχτερινή σύναξη υπουργών στο γραφείο του Τσακαλώτου

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 08:02
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου (φωτογραφία αρχείου)
|Alexandros Michailidis / SOOC

Αιφνίδια νυχτερινή σύναξη υπουργών στο γραφείο του Τσακαλώτου

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2019, 08:02

Αιφνίδια σύσκεψη έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη συμμετοχή σχεδόν του μισού υπουργικού συμβουλίου και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συμμετέχοντες διέψευσαν στους δημοσιογράφους ότι η σύσκεψη είχε σχέση με τις εκλογές.

Η συνάντηση κράτησε πάνω από δύο ώρες και ολοκληρώθηκε στις 10.30 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου, αλλά και πολλά κομματικά στελέχη, όπως ο βουλευτής και πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου και άλλοι.

Ουδείς αποκάλυψε -σύμφωνα με πληροφορίες- στους δημοσιογράφους, το αντικείμενο της συνάντησης. Είναι βέβαιο όμως πως η δίωρης διάρκειας συζήτηση είχε αποκλειστικά πολιτικό και όχι οικονομικό περιεχόμενο, εν όψει και της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το πολιτικό «μενού» προφανώς περιελάμβανε και την «γραμμή» που θα τηρήσουν οι «53» της πολιτικής ομάδας, της οποίας ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και επίσης συζητήθηκαν εκκρεμότητες νομοσχεδίων.

Στην ερώτηση γιατί συγκεντρώθηκε στο γραφείο του «το μισό υπουργικό συμβούλιο», ο κ. Τσακαλώτος απάντησε πριν αποχωρήσει: «Τώρα γίνεστε υπερβολικοί».

Η κυρία Φωτίου απέφυγε -σύμφωνα με πληροφορίες- να πει οτιδήποτε σχετικά με την συνάντηση ή και για τον χρόνο διενέργειας εκλογών, απαντώντας με χιούμορ: «Ποια συνάντηση; Εγώ φτιάχνω τα γεμιστά».

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, όταν ρωτήθηκε αν είναι έτοιμοι στο υπουργείο του και για βουλευτικές εκλογές, απάντησε: «Ποιος ασχολείται με τις εκλογές; Ασχολείται κανείς;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...