238
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης | Nick Paleologos / SOOC

Χρησμός Βούτση για εκλογές τον Μάιο

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 13:46
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης
|Nick Paleologos / SOOC

Χρησμός Βούτση για εκλογές τον Μάιο

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2019, 13:46

Παράθυρο για προσφυγή στις κάλπες τον Μάιο άνοιξε διάπλατα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του την Τρίτη με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Οπως σημείωσε, μπορεί με τη δήλωση προσχώρησης των «έξι προθύμων» στην κυβερνητηική πλειοψηφία να είναι κοινοβουλευτικά είναι εφικτό για την κυβέρνηση να φτάσει μέχρι την εκπνοή της θητείας της το φθινόπωρο, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν ακόμη και τον Μάιο, αλλά όχι νωρίτερα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο κ. Βούτσης κλήθηκε να απαντήσει για την προοπτική της κυβέρνησης να φτάσει έως στο τέλος της συνταγματικής της θητείας, δηλαδή τον Οκτώβριο.

«Ως προς το Κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο. Ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου, είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους  προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως, σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου», ανέφερε συγκεκριμένα στην απάντησή του, για να συμπληρώσει:

«Εργαζόμαστε για εξάντληση της τετραετίας, εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε. Ίσως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα, στην αναθεώρησή του να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τις διάλυση της Βουλής, έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...