215
Φωτογραφία αρχείου | INTIMEnews

Χειροπέδες σε «σκληρή» συμμορία ανηλίκων – λήστευαν με μαχαίρια περαστικούς στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 09:52
Φωτογραφία αρχείου
|INTIMEnews

Χειροπέδες σε «σκληρή» συμμορία ανηλίκων – λήστευαν με μαχαίρια περαστικούς στην Ακρόπολη

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 09:52

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε πολυμελής συμμορία Ελλήνων και αλλοδαπών –στην πλειονότητά τους ανήλικοι– που διέπραττε συστηματικά κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, αλλά και στα νότια προάστια.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27 ατόμων, εκ των οποίων 18 είναι ανήλικοι. Σημειώνεται ότι οι τέσσερις από τους κατηγορούμενους ήδη είναι φυλακισμένοι.

Σε ειδική αστυνομική επιχείρηση την Πέμπτη συνελήφθησαν 13 μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων οι 10 είναι ανήλικοι. Παράλληλα, συνελήφθη και ένας ανήλικος για απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η δράση της συμμορίας, από τα μέσα του 2021, ήταν συνεχής, με τα μέλη της –κυρίως ανήλικοι Ελληνες και αλλοδαποί– να διαπράττουν ληστείες στην περιοχή της Ακρόπολης σε βάρος πεζών, κατά προτίμηση ανηλίκων, καθώς και κλοπές από πολίτες, τουρίστες, αυτοκίνητα, καταστήματα και οικίες, σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο.

Σε όλες τις ληστείες, τα μέλη της συμμορίας επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα και αφαιρούσαν με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού διάφορα αντικείμενα από τα θύματά τους.

Αμέσως μετά τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, διέθεταν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις ληστειών και 31 κλοπών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για την τέλεση παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή ανηλίκων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...