524
Ο 12χρονος Τόμας δείχνει περιχαρής το γράμμα του Ζελένσκι | Durham Trinity School

Βρετανία: Μαθητής έστειλε γράμμα στον Ζελένσκι και εκείνος του απάντησε

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 08:37
Ο 12χρονος Τόμας δείχνει περιχαρής το γράμμα του Ζελένσκι
|Durham Trinity School

Βρετανία: Μαθητής έστειλε γράμμα στον Ζελένσκι και εκείνος του απάντησε

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 08:37

Ο Τόμας είναι 12 ετών και μαθητής στο Durham Trinity School and Sports College, στην Αγγλία. Πριν από λίγο καιρό, οι συμμαθητές του κι αυτός συγκέντρωσαν προμήθειες για να τις στείλουν στην Ουκρανία. Ο Τόμας, τότε, σκέφτηκε να ρίξει μέσα στην κούτα που θα έφευγε για την εμπόλεμη χώρα, ένα χειρόγραφο σημείωμα που απευθυνόταν «στον καλύτερο πρόεδρο που υπάρχει», όπως έγραψε. Στο μικρό του κείμενο, ο νεαρός μαθητής έλεγε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που βοηθά την Ουκρανία και ότι ελπίζει πως «θα κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία» και ότι «ο Πούτιν φοβάται πολύ να πει την αλήθεια για τον πόλεμο».

Οταν το νεαρό αγόρι έστελνε την επιστολή, δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε λίγες μέρες αργότερα. Στο σχολείο του έφτασε ένας φάκελος που προοριζόταν «για τον Τόμας» και είχε την υπογραφή του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το γράμμα που έστειλε ο μαθητής στον πρόεδρο Ζελένσκι / Durham Trinity School

Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του! Ο δάσκαλος του μαθητή είπε στο BBC: «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε όταν έφτασε το γράμμα! Το προσωπικό τού γραφείου μας το άνοιξε και άρχισε να ρωτάει σε όλες τις τάξεις αν κάποιος ήξερε κάτι γι’ αυτό. Ο Τόμας (που προφανώς στην επιστολή του δεν είχε αναφέρει το επίθετό του) τρελάθηκε από τη χαρά του! Παίρνοντάς το στα χέρια του, το πρώτο που διάβασε, στο δακτυλογραφημένο στα αγγλικά κείμενο ήταν ότι «η επιστολή σου Τόμας έφερε ένα χαμόγελο στα χείλη μου». Κι αυτός που το έγραφε ήταν, όπως φαίνεται, ο ο ίδιος ο Ζελένσκι.

Το γράμμα ήταν μια προσωπική απάντηση στον μαθητή, με το οποίο ο πρόεδρος της Ουκρανίας τον ευχαριστούσε για τις σκέψεις του, λέγοντας ότι «ελπίζει να φέρουν ειρήνη σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας». Του έγραφε ακόμη ότι θα ξαναχτίσουν τις πόλεις από την αρχή και πώς το να γνωρίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο πλευρό του, τού φέρνει μόνο χαρά και χαμόγελο.

Η δακτυλογραφημένη απάντηση του Ζελένσκι στον μαθητή / Durham Trinity School

Η κούτα που έστειλε το σχολείο ήταν μέσα σε ένα από τα 270 δέματα με ιατρικά εφόδια, ρούχα, τρόφιμα, είδη υγιεινής και τέσσερα αναπηρικά καροτσάκια που δωρίστηκαν από βρετανικά σχολεία. Οι προμήθειες έφτασαν μέσω αυτοκινητοπομπής σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ανατολικής Βαρσοβίας, στην Πολωνία. Μεταξύ των πραγμάτων που είχαν συγκεντρώσει τα παιδιά του σχολείου του Τόμας ήταν και κάποια μικρά παιχνίδια, για τα οποία ο Τόμας έγραψε στην επιστολή του στον Ζελένσκι, « στέλνουμε και μερικά λούτρινα κουκλάκια για τη χώρα σου μαζί με λίγο φαγητό».

Η μητέρα του Τόμας, Κίμπερλι, είπε στο BBC Radio Newcastle, ότι ο γιος της ήταν ενθουσιασμένος όταν έφτασε στο σπίτι μετά το σχολείο. «Το παιδί γύρισε στο σπίτι από το σχολείο χοροπηδώντας! Την απάντηση του ουκρανού προέδρου θα την κορνιζάρουμε και θα τη βάλουμε κάπου που να φαίνεται μες στο σπίτι». Το ίδιο βέβαια είπε ότι θα κάνει και το σχολείο.

Ο Τόμας, πάντως, ακόμη… παραμιλάει από τον ενθουσιασμό του. «Χάρηκα απίστευτα που πήρα απάντηση από τον πρόεδρο. Αλλά χάρηκα που με συνεχάρη και το σχολείο μου», είπε συγκινημένος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...