206
|

Χατζηδάκης: Το υπουργείο θα ζητήσει πίσω τα χρήματα που πήρε ο Φουρθιώτης

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 13:58

Χατζηδάκης: Το υπουργείο θα ζητήσει πίσω τα χρήματα που πήρε ο Φουρθιώτης

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 13:58

Εν αναμονή της διερεύνησης της υπόθεσης Φουρθιώτη από τη Δικαιοσύνη βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ζητήσει πίσω τα χρήματα (υπολογίζονται σε 200.00 ευρώ) που κατάφερε να αποσπάσει ο τηλε-παρουσιαστής  μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-Εργασία, δηλώνοντας εξωπραγματικές απολαβές.

Επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κίνηση από πλευράς υπουργείου για την επιστροφή των χρημάτων, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, ότι ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν την περίοδο της αίτησης Φουρθιώτη, τονίζοντας ότι για αυτόν τον λόγο άλλωστε ψηφίστηκε ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος.

Αν βεβαιωθούν παρανομίες,  τότε το υπουργείο θα ζητήσει πίσω τα χρήματα που έχει πάρει ο παρουσιαστής, συμπλήρωσε.

«Στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ακριβή νομική διάσταση του θέματος αν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και βεβαίως το Δημόσιο, πάντοτε με τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει -αν βεβαιωθούν παρανομίες και ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα- πίσω τα χρήματα τα οποία έχει δώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο προκάτοχος του κ. Χατζηδάκη, Γιάννης Βρούτσης είχε δηλώσει σχετικά: «Νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών και “φρενάρισε” ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα, ήταν 70.000-80.000 ευρώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...