216
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο briefing της Πέμπτης |

Πελώνη: Πολύ σύντομα η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 13:21
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο briefing της Πέμπτης
|

Πελώνη: Πολύ σύντομα η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2021, 13:21

Εντός της ημέρας ή το αργότερο την Παρασκευή αναμένεται η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στη σχετική αναφορά της, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων ήταν σαφής, επισημαίνοντας ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τις τυχόν παρενέργειες.

Η κυρία Πελώνη υπογράμμισε εξάλλου ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και ρυθμούς πιο γρήγορους από ό,τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. «Χθες η χώρα μας ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25.000 ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι», τόνισε με νόημα, σε μία έμμεση αναφορά στη σχετική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, και «ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά σχεδόν 60.000».

«Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι –ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας– τον Μάιο και τον Ιούνιο», συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Οσον αφορά τα self tests, η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι από σήμερα, στα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου μπορούν με τον ΑΜΚΑ τους να παραλάβουν το πρώτο τεστ,  δωρεάν, μαζί με ενημερωτικό υλικό» και από αύριο Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. «Από την ερχόμενη Δευτέρα», συμπλήρωσε, «θα μπορούν να παραλάβουν και το δεύτερο τεστ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...