443
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χατζηδάκης: Σε τρεις μήνες θα έχει αλλάξει ο ΕΦΚΑ – Δεν θα φοβηθούμε συνδικαλιστικές λογικές του ’80

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 15:14
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χατζηδάκης: Σε τρεις μήνες θα έχει αλλάξει ο ΕΦΚΑ – Δεν θα φοβηθούμε συνδικαλιστικές λογικές του ’80

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 15:14

Υπηρεσία e-ΕΦΚΑ με βιντεοκλήσεις, εξυπηρέτηση μέσω ΚΕΠ, ψηφιακές συναλλαγές, ηλεκτρονικά ραντεβού και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ που ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι με 24ωρη λειτουργία: Αυτά είναι τα πέντε «μέτωπα» που μέχρι τον Οκτώβριο, θα αλλάξουν την εικόνα, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί να μην είναι παράδεισος η εξυπηρέτηση αλλά δεν θα είναι και “κόλαση”».

Ο ΕΦΚΑ δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα στη δημόσια διοίκηση. Έχουμε δύο βασικά θέματα, τη γρήγορη απονομή συντάξεων και την εξυπηρέτηση, παραδέχτηκε ο υπουργός σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1. «Είναι ντροπή να έχουμε 130.000 συμπολίτες μας που περιμένουν να βγουν οι συντάξεις», ανέφερε.

«Είμαστε σύμμαχοι με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ»

Ξεχωριστό ενδιαφέρον, ωστόσο, είχαν οι αναφορές του κ. Χατζηδάκη για τις σχέσεις του με τα συνδικαλιστικά σωματεία. Δύο περιστατικά είναι τα πλέον χαρακτηριστικά.

Το πρώτο σημειώθηκε την Τετάρτη, κατά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής υπηρεσίας myEFKAlive, όταν υπάλληλοι του πρώην ΟΓΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του κτιρίου του e-ΕΦΚΑ στην Ακαδημίας.

«Ορισμένοι συνδικαλιστές επιτίθενται κατά καιρούς σε μένα και κατά τις χθεσινές εξαγγελίες εκείνη την ώρα λέγανε ότι “ο Χατζηδάκης είναι ανεπιθύμητος”. Δεν είμαστε εξουσιαστές ούτε έχουμε παρκάρει σε μία καρέκλα, είμαστε δημόσιοι λειτουργοί και είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τον πολίτη», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία.

Το δεύτερο είναι η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ και δυο ομοσπονδιών του e-ΕΦΚΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης για την πιστοποίηση των δικηγόρων και λογιστών που θα εμπλακούν στην διαδικασία απονομής συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ.

«Η ΑΔΕΔΥ και δυο ομοσπονδίες από τον e-ΕΦΚΑ προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον ενός μέτρου που εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους. Το πρόβλημα δεν είναι κομματικό ούτε ιδεολογικό, είναι πρόβλημα εξυπηρέτησης των πολιτών. Αυτό τους καλώ να αντιληφθούν. Κατά την άποψή μου, οι συνδικαλιστές που καταφεύγουν σε αυτές τις μεθόδους δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να απαξιώνονται οι ίδιοι. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε παρωχημένες καταδικασμένες συνδικαλιστικές λογικές των δεκαετιών του ’80 και του ’90. Είμαστε στο 2021 και η κυβέρνηση αυτή θέλει να τιμήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Το 2020 εκδόθηκαν 30% παραπάνω συντάξεις σε σχέση με το 2019, αλλά δεν μας αρκεί και χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες. Γι’ αυτό κατηγορούμαστε;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Κατά τα άλλα και όσον αφορά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, ο υπουργός Εργασίας είπε:

«Θα δούμε πως θα προχωρήσει αυτή η διάταξη και αν χρειαστεί θα επανατοποθετηθούμε. Είναι ένα βήμα. Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά…. Αν πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστείς και δεν το κάνεις τίθεσαι σε αναστολή στους συγκεκριμένους τομείς . Η διάταξη αυτή στέλνει πρωτίστως ένα μήνυμα. Και το μήνυμα είναι ότι πρέπει να πάρουμε πιο σοβαρά την υπόθεση της δημόσιας υγείας και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε κλάδους ευαίσθητους», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...