338
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περιοδεία του στο νησί της Μυκόνου | INTIMENEWS/ΓΤ ΣΥΡΙΖΑ/Andrea Bonetti

Τσίπρας: Η Μύκονος, παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 14:32
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περιοδεία του στο νησί της Μυκόνου
|INTIMENEWS/ΓΤ ΣΥΡΙΖΑ/Andrea Bonetti

Τσίπρας: Η Μύκονος, παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 14:32

Επίσκεψη στη Μύκονο πραγματοποίησε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λίγα 24ωρα πριν από την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας του νησιού και τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Κουκά, ο κ. Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το «μίνι lockdown», που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, επιβλήθηκε στη Μύκονο, για να υπογραμμίσει ότι «ο ελληνικός τουρισμός και η δημόσια υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με αυτήν την αβάσταχτη ελαφρότητα».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι για δεύτερο καλοκαίρι η κυβέρνηση κάνει τα ίδια λάθη στο άνοιγμα του τουρισμού. «Οταν όμως κάνεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε έναν χρόνο το ίδιο λάθος», παρατήρησε, «τότε δεν πρόκειται για αστοχία ή ατυχία, αλλά για ανικανότητα».

Γιατί και φέτος, όπως είπε, «κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε και πέρυσι: Άνοιξε χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα τις πύλες εισόδου της χώρας. Άνοιξε χωρίς μαζικό τέστινγκ και ιχνηλάτηση. Άνοιξε χωρίς να ενισχύσει τις τοπικές μονάδες Υγείας, τα κέντρα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς. Άνοιξε χωρίς να φροντίσει καν για ξενοδοχεία καραντίνας στους τουριστικούς προορισμούς».

«Αντί για όλα αυτά, όμως, συνέχισε να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες με τα self tests, στους επιχειρηματίες, στις ναυτιλιακές εταιρείες. Την ευθύνη πάντοτε δηλαδή οπουδήποτε αλλού, εκτός από την ίδια», σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την κυβέρνηση να σοβαρευτεί, έστω και την ύστατη στιγμή.

«Ο τουρισμός αλλά και η δημόσια Υγεία είναι πολύ σοβαρά θέματα. Την καλούμε έστω και τώρα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς, να κάνει εκτεταμένο τέστινγκ και ιχνηλάτηση, να δημιουργήσει έστω και τώρα ξενοδοχεία καραντίνας. Την καλούμε, όμως, ταυτόχρονα, μετά το μίνι lockdown στη Μύκονο, που δίνει πολύ αρνητικό σήμα για κάθε προορισμό και για τον ελληνικό τουρισμό, να προχωρήσει σε μία επιθετική καμπάνια, προκειμένου να ξαναδώσει το σήμα ότι οι διακοπές στα ελληνικά νησιά είναι ασφαλείς υγειονομικά διακοπές», κατέληξε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...