204
|

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα δεν λήγουν στις 28 Απριλίου!

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 18:30

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα δεν λήγουν στις 28 Απριλίου!

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 18:30

Την ανάγκη οι κάτοικοι στο Κρανίδι να τηρήσουν τα μέτρα της καραντίνας και να μείνουν σπίτι, ώστε να εξασφαλιστεί ότι –αν υπάρχει διασπορά του κορονοϊού– δεν θα είναι εκτεταμένη, επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη.

Η κατάσταση στο Κρανίδι δείχνει πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός, τόνισε ο υφυπουργός για να επαναλάβει όσα είπε στις δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης μετά την τελική σύσκεψη για το επιχειρησιακό σχέδιο (εδώ).

Για μία ακόμη φορά επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου, αλλά αυτό –όπως υπογράμμισε– δεν σημαίνει ότι λήγουν στις 28 Απριλίου και ότι από την επόμενη Τρίτη επιστρέφουμε στους γνώριμους ρυθμούς, ή ότι δεν θα υπάρχουν κρούσματα μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Οπως είπε ο υφυπουργός, τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ανάλογα με τις εξελίξεις είτε να πατάμε φρένο είτε να επιστρέφουμε στη λήψη κάποιων περιοριστικών μέτρων, εφόσον προκύπτουν επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση, πάντα σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα.

Κλείνοντας, ο κ. Χαρδαλιάς παρέπεμψε στο ολοκληρωμένο σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός την ώρα που πρέπει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News