249
Οπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ήδη έχουν γίνει 177 ιχνηλατήσεις για δυνητικές επαφές υψηλής ή/και χαμηλής επικινδυνότητας και εφαρμόζεται πλήρως το πρωτόκολλο | YouTube

Νίκος Χαρδαλιάς: Σημαντικό οι κάτοικοι στο Κρανίδι να μείνουν σπίτι

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 11:44
Οπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ήδη έχουν γίνει 177 ιχνηλατήσεις για δυνητικές επαφές υψηλής ή/και χαμηλής επικινδυνότητας και εφαρμόζεται πλήρως το πρωτόκολλο
|YouTube

Νίκος Χαρδαλιάς: Σημαντικό οι κάτοικοι στο Κρανίδι να μείνουν σπίτι

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 11:44

Τα μέτρα καραντίνας στο Κρανίδι τηρούνται και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του την Τετάρτη, μετά το πέρας της τελικής σύσκεψης για το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού στην κλειστή δομή μεταναστών της περιοχής.

Οπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ήδη έχουν γίνει 177 ιχνηλατήσεις για δυνητικές επαφές υψηλής ή/και χαμηλής επικινδυνότητας και εφαρμόζεται πλήρως το πρωτόκολλο.

Ταυτόχρονα έχουν διασφαλιστεί η τροφοδοσία της περιοχής και η υγειονομική περίθαλψη τυχόν ασθενών που παρουσιάσουν βαρύτερα συμπτώματα.

Ο υφυπουργός εμφανίστηκε γενικά καθησυχαστικός.

«Ολα θα πάνε καλά», είπε, συμπληρώνοντας ότι το πρωί της Πέμπτης «θα έχουμε καλύτερη εικόνα» (για τον αριθμό των κρουσμάτων, πιθανή διασπορά του ιού ή μη κ.τ.λ.).

Αυτό που είναι σημαντικό, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι όλοι οι κάτοικοι να παραμείνουν στο σπίτι, ειδικά όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να εφαρμοστούν τα μέτρα στο ακέραιο και «όλα θα πάνε καλά, θα είμαστε σε επαφή».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, η κατάσταση στο Κρανίδι είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα.

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν τεστ σε 125 πολίτες, εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς κ.ά., τους οποίους είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή, είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Οπως έχει δηλώσει και ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών και αποφυγής της διασποράς του ιού, η δομή των μεταναστών έχει στεγανοποιηθεί, ενώ ως γνωστόν έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κρανίδι από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, για 14 ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...