183
Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας | ΕΡΤ

Τσιόδρας: Ανά δεκαπέντε μέρες βλέπουμε την εξέλιξη της νόσου και αλλάζουν τα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 18:26
Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας
|ΕΡΤ

Τσιόδρας: Ανά δεκαπέντε μέρες βλέπουμε την εξέλιξη της νόσου και αλλάζουν τα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 18:26

Οι σημερινές προβλέψεις μπορούν να δουν κάποια δεδομένα για την εξέλιξη της νόσου, τα οποία θα μας βοηθήσουν να καθορίσουμε και τα αντίστοιχα μέτρα ανά δύο εβδομάδες, είπε την Τετάρτη ο Σωτήρης Τσιόδρας, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το πώς γίνεται η πρόβλεψη της κατάστασης.

«Εχουμε φτιάξει προβλέψεις για το πώς μπορεί να επηρεαστεί η καμπύλη της επιδημίας. Με μεγάλη ασφάλεια μπορούμε να πούμε σε επτά ή σε 15 μέρες τι περιμένουμε να δούμε από τις νοσηλείες και από τις ΜΕΘ», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Στο μέλλον βέβαια, όπως τόνισε, με τα νέα τεστ και τους μαζικούς εργαστηριακούς ελέγχους, αυτό το χρονικό διάστημα θα μειωθεί στις επτά ημέρες και θα έχουμε και ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις, καθώς αναζωπυρώσεις σε διάφορες περιοχές μπορούν φυσικά να επηρεάσουν άμεσα τα μέτρα που θα ληφθούν σε συγκεκριμένες περιοχές, καθώς μπορεί από μία κλειστή δομή να ληφθούν μέτρα για μία ολόκληρη κοινότητα, όπως έγινε με το Κρανίδι, διευκρίνισε.

«Η επέλαση της επιδημίας στην πρώτη φάση ήταν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θα δούμε πώς θα είναι τα πράγματα στο μέλλον. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε μεγαλύτερη ετοιμότητα», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...