155
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | Aris Oikonomou / SOOC

Χαρδαλιάς: Ενα βήμα πριν από το lockdown και τα Ιωάννινα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 18:35
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή
|Aris Oikonomou / SOOC

Χαρδαλιάς: Ενα βήμα πριν από το lockdown και τα Ιωάννινα

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 18:35

Δύο φορές την ημέρα υπολογίζονται, σύμφωνα με συγκεκριμένα, σύνθετα κριτήρια για όλες τις περιοχές της χώρας, τα επίπεδα συναγερμού και η κατάταξή τους στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

«Μέσα σε 48 ώρες, μικροί πολλαπλασιαστές μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρό ζήτημα σε κάποια περιοχή που φαινομενικά δεν έχει κανένα πρόβλημα», εξήγησε στην ενημέρωση των 6 μ.μ. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οπως εξήγησε ο ίδιος, η τοποθέτηση της Κοζάνης σε επίπεδο συναγερμού 4 «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους τους άλλους» και οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι.

Η Αττική βρίσκεται μακριά από άλλες περιοχές της χώρας για να μπει σε επίπεδο συναγερμού 4 και καθώς οι περιοχές που την περιβάλλουν και την επηρεάζουν έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, είναι πιο δύσκολο να συμβεί άμεσα κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, τα Ιωάννινα βρίσκονται πολύ κοντά στο lockdown, καθώς ο ειδικός δείκτης κοντεύει να ξεπεράσει το 150, κάτι που σημαίνει ότι αμέσως ξεκινούν να ισχύουν συγκεκριμένα, αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...