409
Κατερίνα Στεφανίδη με τη γαλανόλευκη και Σάντι Μόρις με την αστερόεσα πανηγυρίζουν. Στο μέσον η Ρωσίδα Σιντόροβα που κατέκτησε το χρυσό, αλλά δεν μπορούσε να πανηγυρίσει με τη σημαία της χώρας της... | REUTERS/Lucy Nicholson

Χάλκινο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανιδη!

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2019, 22:21
Κατερίνα Στεφανίδη με τη γαλανόλευκη και Σάντι Μόρις με την αστερόεσα πανηγυρίζουν. Στο μέσον η Ρωσίδα Σιντόροβα που κατέκτησε το χρυσό, αλλά δεν μπορούσε να πανηγυρίσει με τη σημαία της χώρας της...
|REUTERS/Lucy Nicholson

Χάλκινο μετάλλιο για την Κατερίνα Στεφανιδη!

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2019, 22:21

To πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα χάρισε το βράδυ της Κυριακής η… συνήθης ύποπτη, η Κατερίνα Στεφανίδη.

Υστερα από έναν ιδιαίτερα απαιτητικό τελικό του επί κοντώ ο οποίος έφτασε σε ασυνήθιστα μεγάλα ύψη κυρίως από την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις και τη Ρωσίδα Αντζελίκα Σιντόροβα, η ελληνίδα χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο κατετάγη τρίτη με άλμα στα 4,85 μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη σε μια προσπάθειά της στα 4,95 μ. (REUTERS/Dylan Martinez)

Η Στεφανίδη είχε έπειτα μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 4,90 μ., αλλά καθώς οι Μόρις και Σιντόροβα πέρασαν το συγκεκριμένο ύψος με την πρώτη, το άφησε και έκανε δύο προσπάθειες στα 4,95 μ. τα οποία αν περνούσε θα ήταν προσωπικό της ρεκόρ. Δεν τα κατάφερε.

Σε κάθε περίπτωση, τα 4,85 μ. ήταν η καλύτερή της επίδοση για το 2019 και η εμφάνισή της στην Ντόχα σίγουρα βάζει παρακαταθήκη για μια μεγάλη εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Η Κατερίνα, η μεγαλύτερη ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών, έχει κατακτήσει μετάλλια σε όλους τους κορυφαίους διεθνείς αγώνες μετά το 2014!

Συγκλονιστική ήταν πάντως η μάχη για το χρυσό μετάλλιο. Μόρις και Σιντόροβα είχαν περάσει χωρίς αποτυχίες όλα τα ύψη ως και τα 4,90 μ. δείχνοντας πως αυτή ήταν η βραδιά τους.

H Αμερικανίδα Σάντι Μόρις σε μια από τις τελευταίες προσπάθειές της (Reuters)
Η Αντζελίκα Σιντόροβα, παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Ντόχα (Reuters)

Η Αμερικανίδα απέτυχε τρεις φορές στα 4,95 μ., για να δει τελικά τη Ρωσίδα —η οποία αγωνίστηκε ως «ανεξάρτητη αθλήτρια καθώς η IAAF έχει επιβάλει εμπάργκο στη Ρωσία λόγω ντόπινγκ— να περνάει το ύψος με την τρίτη προσπάθεια και να κατακτά το χρυσό μετάλλιο!

Ισως πρόσωπο του αγώνα, πέρα από τα κορίτσια των μεταλλίων, να ήταν η Σουηδέζα Αντζέλικα Μπένγκστον η οποία στην τελευταία προσπάθειά της στα 4,80 μ. είδε το κοντάρι της να σπάει και να καταλήγει στη βαλβίδα.

Επειδή όμως δεν σηκώθηκε, είχε τη δυνατότητα για μια… τέταρτη προσπάθεια. Δεν είχε όμως πια κοντάρι. Δανείστηκε από τη Γαλλίδα Γκιγιόμ-Ρομαρίν και τελικά τα κατάφερε!

Πέρασε τα 4,80 μ. ένα προσωπικό της ρεκόρ!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...