513
Τον μπελά του βρήκε ο Μπερνάρντο Σίλβα (εδώ με τη γαλάζια φανέλα της Σίτι) για μια φαινομενικά αθώα ανάρτηση | Reuters

Μπερνάρντο Σίλβα: Το αθώο tweet του που προκάλεσε σάλο στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 18:24
Τον μπελά του βρήκε ο Μπερνάρντο Σίλβα (εδώ με τη γαλάζια φανέλα της Σίτι) για μια φαινομενικά αθώα ανάρτηση
|Reuters

Μπερνάρντο Σίλβα: Το αθώο tweet του που προκάλεσε σάλο στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 18:24

Ο Μπερνάρντο Σίλβα ήθελε να κάνει ένα αθώο αστειάκι, σε φάση καζούρας, στον συμπαίκτη και κολλητό του φίλο Μπεντζαμίν Μεντί.

Όμως είχε λογαριάσει χωρίς τον… ξενοδόχο της πολιτικής ορθότητας στη Βρετανία.

Ο πορτογάλος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι δέχεται εδώ και μερικά 24ωρα έντονη κριτική από την Kick It Out (μια οργάνωση κατά του ρατσισμού και των ρατσιστικών στερεοτύπων), ύστερα από από μία ανάρτηση στο Twitter για τον συμπαίκτη του, την οποία πάντως διέγραψε μία ώρα μετά.

Ο Σίλβα δημοσίευσε ένα μήνυμα, «συγκρίνοντας» τον Μεντί με το χαρακτήρα που χρησιμοποιείται στο λογότυπο της Conguitos, μιας δημοφιλούς μάρκας σοκολατοειδών και ζαχαροπλαστικής σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Η ανάρτηση αφορούσε μια παιδική φωτογραφία του Μεντί και μια φωτογραφία από το ανθρωπάκι που αποτελεί σήμα σε σοκολατένιες καραμέλες.

Η επίμαχη φωτογραφία που ανάρτησε ο Σίλβα

Ο πορτογάλος μεσοεπιθετικός αναρωτήθηκε απλώς αν υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στις δυο φωτογραφίες, βάζοντας emoticons με γέλια, με τον Μεντί να αντιλαμβάνεται το αστείο και να απαντά κι αυτός με χιούμορ.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες των social media εξαπέλυσαν επίθεση στον Μπερνάρντο Σίλβα, τον οποίο κατηγόρησαν για ρατσιστική συμπεριφορά.

Προφανώς και ο Σίλβα δεν είχε τέτοια πρόθεση, με τον Πορτογάλο άσο να κατεβάζει πάντως την ανάρτηση και να γράφει ένα διευκρινιστικό σχόλιο εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την παρεξήγηση και για το γεγονός ότι δεν κατάλαβαν το αστείο του: «Δεν μπορώ ούτε να κάνω ένα αστείο με έναν φίλο πλέον…».

Κάπως έτσι, είδε φως και μπήκε στο παιχνίδι και η Kick It Out.

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που βλέπουμε το tweet που δημοσίευσε ο Μπερνάντο Σίλβα, το οποίο έχει διαγραφεί από τότε. Tα ρατσιστικά στερεότυπα δεν είναι ποτέ αποδεκτά και είμαστε σοκαρισμένοι με το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που αποτελεί πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους δεν μπορεί να αντιληφθεί το ρατσιστικό περιεχόμενο ενός μηνύματός του» ανέφερε η οργάνωση, ζητώντας την τιμωρία του Σίλβα από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) που σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπει ποινή μέχρι και έξι αγωνιστικών εκτός!

Πάντως, εδώ και μερικές ώρες, στο πλευρό του Σίλβα τάχθηκε ο ίδιος  ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο προπονητής της Σίτι ρωτήθηκε για αυτό το θέμα και είπε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά θα πρέπει να επικεντρωθούν (σ.σ. η αγγλική ομοσπονδία) σε άλλα ζητήματα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα είναι από τους πιο αξιαγάπητους ανθρώπους που έχω συναντήσει στη ζωή μου».

Μεντί και Σίλβα είναι κολλητοί φίλοι και εκτός αγωνιστικού χώρου

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επίπεδο του Μπερνάρντο Σίλβα, αλλά και στη στενή σχέση του με τον Μεντί: «Μιλάει τέσσερις ή πέντε γλώσσες – αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις πόσο ανοιχτόμυαλος είναι – και ένας από τους καλύτερους φίλους του Μεντί. Είναι σαν αδερφός του. Η εικόνα που ανέβασε δεν σχετίζεται με το χρώμα του δέρματος».

Ο Ισπανός κατέληξε: «Αν συμβεί κάτι θα είναι άδικο για τον Μπερνάρντο, γιατί είναι ένα εξαιρετικό άτομο».

Μένει να φανεί αν η αγγλική ομοσπονδία θα επηρεαστεί από τα λόγια του Γκουαρντιόλα και θα αποφύγει να τιμωρήσει τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...