280
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική του ομιλία στο Γουισκόνσιν, το Σάββατο | REUTERS

Washington Post: Εσπασε το… φράγμα των 10.000 ψευδών δηλώσεων ο Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 09:03
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική του ομιλία στο Γουισκόνσιν, το Σάββατο
|REUTERS

Washington Post: Εσπασε το… φράγμα των 10.000 ψευδών δηλώσεων ο Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 09:03

Του πήρε 800 ημέρες στην εξουσία αλλά τελικά τα κατάφερε: Ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις πέρασε το όριο των 10.000 «ψευδών ή παραπλανητικών» δηλώσεων, σύμφωνα με την καταμέτρηση της εφημερίδας Washington Post.

Η ομάδα των δημοσιογράφων που ανέλαβε να ελέγχει αν τα δεδομένα στα οποία αναφέρεται ο αμερικανός πρόεδρος είναι σωστά, ξεκίνησε το εγχείρημα με στόχο να το ολοκληρώσει την 100ή ημέρα της προεδρίας του. Οταν όμως, οι αρμόδιοι διαπίστωσαν την ευκολία με την οποία ο Τραμπ έλεγε ψέμματα, αποφάσισαν να το συνεχίσουν για όλη του τη θητεία.

Μάλιστα, το 22% των ψευδών ή παραπλανητικών δηλώσεων διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων του Ντόναλντ Τραμπ «Make America Great Again» (Κάνετε πάλι σπουδαία την Αμερική).

Ενα από τα αξιοσημείωτα στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας είναι ότι ο ρεπουμπλικανός μεγιστάνας έχει την τάση να επαναλαμβάνει αμέτρητες φορές την ίδια εσφαλμένη φράση.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ, ο οποίος χαρακτηρίζει τακτικά τους δημοσιογράφους ως «ψευδείς ειδήσεις» και «εχθρούς του λαού», θεωρεί ότι η ομάδα αυτή είναι από τους πιο ανέντιμους ανθρώπους στους κόλπους των ΜΜΕ».

Ο πρόεδρος είπε το ψέμμα νούμερο 10.000 στο τηλεοπτικό κανάλι Fox, δηλώνοντας με περισσό θράσος ότι η δική του κυβέρνηση σταμάτησε την «απάνθρωπη πρακτική του χωρισμού των ανήλικων μεταναστών από τους γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ, την οποία ξεκίνησε ο Τζορτζ Μπους και συνέχισε ο Ομπάμα».

Η Washington Post επισημαίνει ότι την τακτική αυτή εγκαινίασε ο Τζεφ Σέσιονς, τότε υπουργός Δικαιοσύνης του Τραμπ, που διέταξε την αρπαγή των παιδιών από τους γονείς τους που δεν είχαν έγγραφα για να περάσουν στις ΗΠΑ και τον εγκλεισμό τους σε χώρους διαμονής σε όλες τις πολιτείες, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά τους. Χιλιάδες από αυτά τα παιδιά εξακολουθούν να παραμένουν έγκλειστα και αποκομμένα από τους γονείς τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...