303
Ο Ντέιβιντ Μπάουι ήταν και είναι ο απόλυτος σταρ της μουσικής σκηνής | EPA/FABRICE COFFRINI

Βρέθηκε το πρώτο ντέμο του Μπάουι μέσα σε καλάθι ψωμιού

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2018, 12:21
Ο Ντέιβιντ Μπάουι ήταν και είναι ο απόλυτος σταρ της μουσικής σκηνής
|EPA/FABRICE COFFRINI

Βρέθηκε το πρώτο ντέμο του Μπάουι μέσα σε καλάθι ψωμιού

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2018, 12:21

Οταν κάνεις ανασκαφές στο πατάρι στο πατρικό σου, μπορεί και να ανακαλύψεις μικρούς θησαυρούς. Ειδικά αν είσαι μουσικός, λέγεσαι Ντέιβιντ Χάντφιλντ και πριν από μισό αιώνα και κάτι ήσουν ο ντράμερ και ο μάνατζερ του συγκροτήματος «The Konrads». Κάπως έτσι λοιπόν, ανακαλύφθηκε καταχωνιασμένο σε ένα παλιό καλάθι ψωμιού, το πρώτο ντέμο που ηχογράφησε ποτέ ο Ντέβιντ Μπάουι ως μέλος του συγκεκριμένου συγκροτήματος.

Ο Ντέιβιντ ήταν τότε 16 ετών, η φωνή του όμως είχε ήδη εκείνη την ιδιαίτερη χροιά, που έκανε τα υπόλοιπα μέλη να συμφωνήσουν ότι ήταν ο ιδανικός για να δώσει στο τραγούδι «I never dreamed» μία ερμηνεία που δεν θα περνούσε απαρατήρητη από τη δισκογραφική εταιρεία στην οποία απευθύνθηκαν- όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

demo
Το πρώτο ντέμο που ηχογράφησε ο Ντέβιντ Μπάουι ως Ντέβιντ Τζόουνς των Konrads, βρέθηκε εντελώς τυχαία και αξίζει πλέον πολλά (Omega Auctions)

Η δισκογραφική εταιρεία δεν έδωσε στο γκρουπ το πολυπόθητο συμβόλαιο, δέχτηκε όμως να τους κάνει ένα δοκιμαστικό λίγο αργότερα. Και πάλι τους απέρριψε και ύστερα από αυτό, ο Ντέιβιντ, το άστρο του οποίου έμελλε να κάνει γαλαξιακά ταξίδια, αποχώρησε από το γκρουπ επικαλούμενος καλλιτεχνικές διαφορές.

Ως τότε, συστηνόταν στις παρέες των μουσικών με το πραγματικό του όνομα, Ντέιβιντ Τζόουνς. Στη συνέχεια όμως, το «Τζόουνς» αντικαταστάθηκε από το «Μπάουι», προκειμένου να μην υπάρχει κάποιο μπέρδεμα ανάμεσα στον ίδιο και στο εφηβικό είδωλο Ντέιβι Τζόουνς των Monkees.

Το πολύτιμο ντέμο, μαζί με διάφορα άλλα αντικείμενα που βρήκε ο τυχερός Χάντφιλντ στο πατάρι του πατρικού του όπως φωτογραφίες, σκίτσα, αλληλογραφία και λογαριασμοί και όλα στενά συνδεδεμένα με το γκρουπ, θα δημοπρατηθούν τον Σεπτέμβριο του 2018 από την Omega Auctions. Μόνο το ντέμο, υπολογίζεται ότι θα φτάσει τις 10.000 στερλίνες.

Περίεργα αυτά τα παιχνίδια της ζωής, με τις μετά θάνατον ανατιμήσεις. Κάτι που κάποτε ξεχάστηκε σε ένα καλάθι, σήμερα κοστίζει τόσα πολλά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...