206
Στιγμιότυπο μετά το τέλος της επιχείρησης των βρετανικών δυνάμεων στο ελληνόκτητο τάνκερ | YouTube

Βρετανοί κομάντο ανακατέλαβαν το ελληνικό τάνκερ – Μετανάστες «απειλούσαν να σκοτώσουν το πλήρωμα»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 12:35
Στιγμιότυπο μετά το τέλος της επιχείρησης των βρετανικών δυνάμεων στο ελληνόκτητο τάνκερ
|YouTube

Βρετανοί κομάντο ανακατέλαβαν το ελληνικό τάνκερ – Μετανάστες «απειλούσαν να σκοτώσουν το πλήρωμα»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 12:35

Kαλά στην υγεία τους είναι όλα τα μέλη του πληρώματος –ανάμεσά τους και πέντε Ελληνες– στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο (με σημαία Λιβερίας) «Nave Andromeda», που βρέθηκαν αντιμέτωπα με απειλές κατά της ζωής τους από επτά νιγηριανούς παράνομους μετανάστες μέσα στο τάνκερ.

Ενώ το «Νave Andromeda» έπλεε ανοικτά της νήσου Γουάιτ στη Μάγχη, οργανώθηκε και εκτελέστηκε στην εντέλεια επιχείρηση των βρετανικών αρχών με τη συμμετοχή 16 κομμάντο που ανακατέλαβαν το πλοίο μέσα σε μόλις επτά λεπτά, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

To υπουργείο Ναυτιλίας επικοινώνησε με τις βρετανικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν επισήμως ότι το συμβάν έχει λήξει και ότι όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.

Αλλες λεπτομέρειες, για το επεισόδιο στο ελληνόκτητο τάνκερ και την επιχείρηση που ακολούθησε, δεν δόθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Νιγηρία με (κατ’ εκτίμηση) 42.000 τόνους πετρελαίου, παρέμενε λίγα μίλια μακριά από τη νήσο Γουάιτ και γύρω του έχει σχηματιστεί από τις αρχές ασφαλείας ζώνη αποκλεισμού 5 ναυτικών μιλίων.

Το «Νave Andromeda» επρόκειτο να ελλιμενιστεί  το πρωί της Δευτέρας στο Σαουθάμπτον.

Σε δηλώσεις του στο Skynews, o υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, επιβεβαίωσε ότι το πλήρωμα ήταν ασφαλές, τονίζοντας πως η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις έκαναν «υποδειγματική δουλειά», τερματίζοντας το επεισόδιο στο ελληνόκτητο τάνκερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...