249
«Οι άνθρωποι που έκαναν τη διαρροή δεν καταλαβαίνουν», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης για το «φέσι» των 700.000 ευρώ | NTIMEnews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βούτσης: «Στις ΔΟΥ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια 25 πρώην βουλευτών»

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2017, 16:09
«Οι άνθρωποι που έκαναν τη διαρροή δεν καταλαβαίνουν», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης για το «φέσι» των 700.000 ευρώ
|NTIMEnews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βούτσης: «Στις ΔΟΥ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια 25 πρώην βουλευτών»

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2017, 16:09

Εναν μήνα προθεσμία έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους… ασυνεπείς βουλευτές με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και αναφερόμενος στο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», διευκρίνισε ότι το συνολικό ποσό των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε νυν και πρώην βουλευτές είναι περίπου 700.000 ευρώ και αποπληρώνονται κανονικά από όλους, με εξαίρεση 25 πρώην βουλευτές, των οποίων τα δάνεια έχουν συνολικό ύψος 180.000 ευρώ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση μαζί τους και τόνισε ότι εάν οι οφειλές τους δεν τακτοποιηθούν στο διάστημα του ενός μήνα, θα αποστέλλονται στις ΔΟΥ στις οποίες υπάγεται ο κάθε πρώην βουλευτής προκειμένου να ρυθμιστεί το χρέος.

Προέβη στις εξής διευκρινίσεις:

«Ο βουλευτής δεν παίρνει δάνειο από το κράτος αλλά από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης, για τον οποίο κάθε μήνα υπάρχει παρακράτηση βουλευτικής αποζημίωσης από τους εν ενεργεία βουλευτές και το αποπληρώνει με κρατήσεις 300-400 ευρώ σε λιγότερο από μία κοινοβουλευτική θητεία.

» Αν γίνουν εκλογές, τότε περνούν στο καθεστώς των πρώην βουλευτών, οι οποίοι επίσης σε μηνιαία βάση κάνουν ρύθμιση και αποπληρώνουν. Είναι απολύτως ελεγχόμενη υπόθεση. Δεν έχει να κάνει με το ότι οι βουλευτές παίρνουν δάνεια, ενώ ο λαός δεν παίρνει.

Δεν είναι ούτε βοηθήματα, ούτε επιδόματα, ούτε ενισχύσεις αλλά δάνεια, όπως αποφάσισε η Βουλή, για να αποπληρώνονται», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι που έκαναν τη διαρροή δεν καταλαβαίνουν. Σας το λέω ευθέως. Δεν γουστάρουμε τα “απολιτίκ” ένστικτα του κόσμου να ενεργοποιούνται με λάθος τρόπους», κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...