1322
O Mάκης Βορίδης κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της ΝΔ για την υπόθεση την Πέμπτη | Youtube

ΝΔ: Ιδού τα «ψευδο-έγγραφα» που κατέθεσε ο Καμμένος [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2017, 13:38
O Mάκης Βορίδης κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της ΝΔ για την υπόθεση την Πέμπτη
|Youtube

ΝΔ: Ιδού τα «ψευδο-έγγραφα» που κατέθεσε ο Καμμένος [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2017, 13:38

Οι υπόνοιες έγιναν βάσιμες ενδείξεις ότι τα έγγραφα που παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή για το θέμα της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, δεν είναι γνήσια. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι τομεάρχες Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποκάλυψαν ντοκουμέντα για τις μεθοδεύσεις που έγιναν από πλευράς του υπουργού Εθνικής Αμυνας, αλλά και για τις σχέσεις του με τον μυστηριώδη μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο.

Νωρίτερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε  μη έγκυρο και ενδεχομένως πλαστό το πιστοποιητικό τελικού χρήστη που παρουσίασε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητούσε από τη Σαουδική Αραβία η πίστωση για την αγορά των βλημάτων να δοθεί στην εταιρεία του Βασίλη Παπαδόπουλου και όχι κατευθείαν στο υπουργείο Οικονομικών.

  • Δείτε ΕΔΩ τη σύγκρισή των δύο Πιστοποιητικών Τελικού Χρήστη που κατέθεσε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος με μια αντίστοιχη σύμβαση διακρατικής συμφωνίας Σερβίας – Σαουδικής Αραβίας που παρουσίασε ενδεικτικά η ΝΔ (με κόκκινο τα 10 σημεία-διαφορές που αποδεικνύουν ότι τα έγγραφα Καμμένου δεν είναι γνήσια)

Στη συνέντευξη Τύπου της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης  επανέλαβε ότι ο υπουργός απέκρυψε από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής το ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου, ως μεσάζοντα στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία,  αλλά και το γεγονός ότι ο ρόλος του διαψεύσθηκε από την κυβέρνηση της χώρας.

«Η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου», σημείωσε, «εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος και άλλων χωρών π.χ. το Κατάρ, την Ιορδανία, αλλά εκπροσωπούσε και σε άλλα θέματα την Κένυα». «Προκύπτει το ερώτημα πως ακριβώς μια εταιρεία από την Αξιούπολη Κικλίς εμφανίζεται ως εκπροσωπούσα τεσσάρων χωρών; Προφανώς η υπόθεση γεννά σκέψεις», παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Όσο για τον ισχυρισμό του κ. Καμμένου ότι δεν γνωρίζει τον «φερόμενο ως μεσάζοντα», ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε την ξαφνική εμφάνιση του Βασίλη Παπαδόπουλου την Πέμπτη σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, όπου διέψευσε τον υπουργό, δηλώνοντας ότι είχαν οικογενειακές σχέσεις και γνωρίζονται εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα από το 1978!

Και ξαφνικά ο αινιγματικός Βασίλης Παπαδόπουλος βγήκε στον «αέρα» του ραδιοφώνου και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στα Παραπολιτικά 90,1 για να δώσει τη δική του εκδοχή για την επίμαχη συμφωνία Καμμένου με τη Σαουδική Αραβία, αλλά και μία αποκάλυψη για τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μυστηριώδους μεσάζοντος, όχι μόνο διαψεύδεται ο ισχυρισμός του υπουργού Αμυνας ότι δεν τον γνωρίζει, αλλά η γνωριμία τους πάει αρκετά πίσω στο χρόνο, στο 1978!

Επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές το ερώτημα «θα αντέξετε το βάρος της αλήθειας;» ο Βασίλης Παπαδόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν έχει σημασία αν έχεις δίκιο, πρέπει να βρεις κι αυτόν που θα στο δώσει το δίκιο». Υποσχέθηκε μάλιστα στον παρουσιαστή της εκπομπής και ένα αποκαλυπτικό email, επισημαίοντας παράλληλα ότι το το σημαντικό είναι «να μην αφήσουμε τους ψεύτες να προετοιμαστούν».

Όσο για το χαρακτηρισμό «μεσάζων», αρκέστηκε να πει: «Ούτε σταρ είμαι, ούτε μεσάζων. Το καθεστώς μας επιτρέπει στους ανθρώπους να πουλάνε και να αγοράζουν». «Εγώ», είπε, δεν επιλέχθηκα τυχαία να κάνω μια εργασία, επιλέχθηκα γιατί είμαι επιχειρηματίας και για να εξυπηρετήσω κάποιον πελάτη».

Με αφορμή εξάλλου όσα είπε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος για τον πατέρα του, Ηλία Παπαδόπουλο, και τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία (σ.σ. είχε μιλήσει για συμμετοχή του σε  ομάδα επιχειρηματιών που συνόδευαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε ταξίδι του στη Μόσχα), ο κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι ο ίδιος είχε φιλική σχέση με τον πατέρα του υπουργού, Ηλία Καμμένο.

«Το 1978 κατέβηκα στην Αθήνα με τον Ηλία τον Καμμένο -τον πατέρα του Πάνου- και πήρα το πρώτο αυτοκίνητό μου», είπε δίνοντας λεπτομέρειες για τη γνωριμία του με τον πατέρα του υπουργού, έναν από τους σημαντικότερους εμπόρους αυτοκινήτων που μεσουράνησε στις δεκαετίες του ’60 και ’70.

Με το γνωστό του ύφος πάντως, ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος πήρε θέση για όσα είπε ο κ. Βορίδης κατά τη συνέντευξη Τύπου και τους ισχυρισμούς του Βασίλη Παπαδόπουλου:

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Μάκης Βορίδης παρουσίασε επίσης, σειρά από έγγραφα τα οποία κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καμμένος, εκ των οποίων όπως είπε, πολλά είναι είτε χωρίς επίσημες υπογραφές είτε αναφέρονται σε άλλα θέματα, είτε γίνονται επισημάνσεις από αναρμόδιους εκπροσώπους.  Ενδεικτικά εμφάνισε έγγραφο, το οποίο κατά τον κ. Καμμένο πιστοποιεί  ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο την πιστοποίηση κάνει… αναρμόδιο πρόσωπο που δεν έχει την ευθύνη να πιστοποιεί εκπροσώπους του κράτους της Σαουδικής Αραβίας.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο, όμως, σημείωσε ο κ. Βορίδης, ο Παπαδόπουλος παρουσιάζεται ως εξαγωγέας στη Σαουδική Αραβία.

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για fake έγγραφα, τα οποία όμως, κατέθεσε επισήμως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο κοινοβούλιο, ενώ αναρωτήθηκε κατά πόσο τα έγγραφα αυτά είναι πλαστά ή όχι.

  • Δείτε ΕΔΩ τα σχετικά έγγραφα Καμμένου μαζί με τις δύο αιτήσεις χορήγησης σύμφωνης γνώμης για άδεια εξαγωγής του Βασ. Παπαδόπουλου προς το υπουργείο Αμυνας

Επικαλούμενος, τέλος, εκ νέου την εμφάνιση Παπαδόπουλου μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά FM, μετέφερε την απάντησή του στο ερώτημα αν είναι μεσάζοντας: «Τι μεσάζοντας, μπορεί ο καθένας να πουλήσει και να αγοράσει όπλα».

«Ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του στην υπόθεση αυτή» και παρέθεσε σειρά ερωτημάτων όπως γιατί ο κ. Καμμένος χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα στο Κοινοβούλιο; Γιατί λέει ψέματα στην Επιτροπή της Βουλής; Ποιον θέλει να καλύψει;» διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης και επανέλαβε την εκτίμησή του ότι «τα έγγραφα αυτά είναι μη γνήσια».

«Για να διαπιστωθεί η πλαστότητά τους θα πρέπει να έχουμε τα γνήσια. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της ανάκρισης. Να βρούν ποιος είναι ο συντάκτης των εγγράφων, ο χρήστης των εγγράφων κλπ».

Όσο για τον ισχυρισμό Καμμένου ότι δεν υπάρχει πουθενά η υπογραφή του, σχολίασε με νόημα πως ο υπουργός «ίσως δεν θυμάται καλά, ίσως να μην είχε συνείδηση», και δείχνοντας τις σχετικές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, ανέφερε: « Τα έγγραφα αυτά φέρουν την υπογραφή του».

Σχετικά τέλος με το νέο πρόσωπο που έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή -τον Τζον Στεφανάκη– ο κ. Βορίδης μίλησε για κυβέρνηση σε ταραχή και σύγχυση που αποκάλυψε μόνη της την ύπαρξη και δεύτερου μεσάζοντα.

Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για «μεγάλη και εργώδη» προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης να καλύψει το σκάνδαλο, «φτάνοντας στο σημείο να εμπλέξουν και την σύζυγο του κ. Μητσοτάκη με το όνομα του δεύτερου ‘κακού’ μεσάζοντα, τον κ. Σφακιανάκη, που σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ήθελε να χαλάσει την συμφωνία και ρίξει την τιμή της πώλησης».

Αναφορικά τέλος με τον κυβερνητικό ελιγμό για την ακύρωση της συμφωνίας -μέσω της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής- με προκάλυμμα τους ανθρωπιστικούς λόγους που επικαλέστηκε ο Νίκος Φίλης για την Υεμένη, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος  χαρακτήρισε όψιμες τις ανησυχίες της κυβέρνησης: «Τώρα τους προέκυψε η ευαισθησία. Οδηγούν αυτά στη σκέψη ότι επιχειρούν να βρουν άλλοθι. Όσοι σκέπτονται και υπολογίζουν μ’ αυτό τον τρόπο θα πέσουν έξω. Δεν εξαλείφονται με αυτόν τον τρόπο οι όποιες ποινικές ευθύνες».

Για την αμφισβητούμενη εγκυρότητα των εγγράφων που παρουσίασε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Κόμματος Κώστας Κυρανάκης. «Έχουμε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια… Προσπαθούν να πείσουν το πανελλήνιο ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας επέλεξε κάποιον Παπαδόπουλο από το Κιλκίς να κάνει αυτή τη δουλειά», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πηγές της ΝΔ, σημείωναν εν τω μεταξύ με νόημα πως από ό,τι φαίνεται, ο κ.Παπαδόπουλος είχε αναπτύξει μία ευρείας γκάμας συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, η οποία δεν εξαντλείται στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίαζαν επίσης για την εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στον ΑΝΤ1 και το «δεν υπάρχει πουθενά η υπογραφή μου«, ότι πρόκειται για μία εμφάνιση «εκτός πραγματικότητας», κατά την οποία ο υπουργός «λειτούργησε ως κατηγορούμενος» .

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο οι βουλευτές της ΝΔ, μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κατέθεσαν ήδη από την Τετάρτη αίτημα στην πρόεδρο της Επιτροπής για άμεση σύγκλησή της, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, ενώ παράλληλα -όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος τομεάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος- κατατίθεται και επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Στις σχετικές δηλώσεις του ο κ. Κουμουτσάκος καταλόγισε στον κ. Κοτζιά «απόπειρα φίμωσης των κομμάτων» και «συσκότιση» της υπόθεσης πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...