401
Τσακαλώτο και, αν δεν περάσει, «υπάρχουν και άλλοι ικανοί», ψηφίζει ο Δημήτρης Βίτσας | INTIMEnews

Βίτσας: Στηρίζω Τσακαλώτο για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Επρεπε να δοκιμαστεί αλλού πρώτα ο Κασσελάκης

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 12:04
Τσακαλώτο και, αν δεν περάσει, «υπάρχουν και άλλοι ικανοί», ψηφίζει ο Δημήτρης Βίτσας
|INTIMEnews

Βίτσας: Στηρίζω Τσακαλώτο για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Επρεπε να δοκιμαστεί αλλού πρώτα ο Κασσελάκης

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2023, 12:04

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ανοικτά, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος επεφύλαξε και ένα σχόλιο για την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Βίτσας απηύθυνε κάλεσμα στους «συντρόφους» του στην Κουμουνδούρου να ψηφίσουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακόμη και για το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρει να περάσει σε δεύτερο γύρο ο κ. Τσακαλώτος, εκτίμησε ως υπάρχουν και άλλοι ικανοί… (χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω).

Οσον αφορά τον επίδοξο διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, Στέφανο Κασσελάκη, σχολίασε πως είναι ένα νέο πρόσωπο που όμως θα έπρεπε πρώτα να δοκιμαστεί και σε άλλες θέσεις

Στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», ο κ. Βίτσας παρενέβη και στη συζήτηση που έχει προκύψει για τα ελικόπτερα στη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και τις εικόνες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, να έχουν καλυφθεί από τα νερά των πλημμυρών.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με την ασφάλεια των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και την επάρκεια σε στρατιωτικά μέσα απέναντι στις πλημμύρες και σοκαριστικές εικόνες (που είδαν το φως της δημοσιότητας) «με ελικόπτερα να είναι κυριολεκτικά βυθισμένα στο νερό στην πλημμυρισμένη βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο».

«Μετά τις εκρήξεις στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Νέα Αγχίαλο, που έμειναν απροστάτευτες από τις πυρκαγιές, και η βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο έμεινε απροστάτευτη από τις πλημμύρες», καταγγέλλεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά του, το Γενικό Επιτελείο Στρατού διευκρίνισε ότι τα ελικόπτερα που εμφανίζονται (πλημμυρισμένα) στις επίμαχες φωτογραφίες είναι τα παροπλισμένα UH-1H, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία εδώ και χρόνια.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, που μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «συνειδητά fake news που αφορούσαν την κυβερνητική επιχειρησιακή πλευρά» (ακούστε τον στην αρχή του ηχητικού κάτω).

Στην κουβέντα ήρθε και το θέμα με τα Super Puma (σ.σ. σήμερα πετούν μόνο τέσσερα και άλλα οκτώ βρίσκονται ουσιαστικά παροπλισμένα στην ΕΑΒ, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών).

Η ΕΑΒ μπορεί να τα επισκευάσει αλλά θα χρειαστεί επιπλέον προσωπικό, είπε ο κ. Βίτσας, συμπληρώνοντας ότι τυχόν λύσεις στο εξωτερικό θα είχαν τεράστιο κόστος.

Και κλείνοντας τη συζήτηση για τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο και τα Super Puma, παρατήρησε χαρακτηριστικά ότι «τα ελικόπτερα έχουν να πετάξουν περίπου 15 χρόνια» κάτι που γνωρίζουν όλοι στον Στρατό, καθώς κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχουν περάσει 6 με 7 αρχηγοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...