349
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη τύπου του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης | Menelaos Myrillas / SOOC

Βίτσας: «Πολλοί προσελήφθησαν στα hot spots και κατέληξαν αλλού»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2017, 13:58
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη τύπου του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης | Menelaos Myrillas / SOOC

Βίτσας: «Πολλοί προσελήφθησαν στα hot spots και κατέληξαν αλλού»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2017, 13:58

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση διόρισε 2.500 άτομα για να καλύψουν τις ανάγκες των hot spots, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς, συγκεκριμένα το 80%, δεν εργάστηκαν ποτέ εκεί!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17.523.136 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.951.960 ευρώ προέρχονται από συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τα 6.571.176 ευρώ από πόρους του ΟΑΕΔ.

Μεταξύ των ειδικοτήτων περιλαμβάνονται ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, οδηγοί, οικοδόμοι και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, με την πλειονότητα των θέσεων να αφορά σε εργαζόμενους γενικών καθηκόντων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, ωστόσο, δεν τέθηκε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ποτέ στην υπηρεσία των προσφύγων.

https://www.youtube.com/watch?v=wUa0yp5Rfuc

Ο κ. Βίτσας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Στο μέτρο της δικής μας εμπλοκής, και ιδιαίτερα της δικής μου εμπλοκής, περίπου πέρυσι τον Μάρτιο βγήκε ένα πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας για τη συμμετοχή για τις προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας και στα hot spots.

» Ηδη έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα φιλοξενίας», παραδέχθηκε.

«Το θέμα δεν είναι πού κάθονται, αλλά πού δουλεύουν και σε αυτό προσανατολιζόμαστε με τον Γιάννη Μουζάλα (υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής), την Eφη Αχτσιόγλου (υπουργός Εργασίας) και τη Ράνια Αντωνοπούλου (αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας), για το πώς θα λυθεί», σχολίασε ο ίδιος.

Ο κ. Βίτσας αναγνώρισε επίσης ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος για την κακοκαιρία που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σχολίασε ότι δεν υπάρχει λόγος για παραίτηση του κ. Μουζάλα.

«Δεν σημαίνει ότι αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, θα πρέπει να οδηγούν κάθε φορά σε παραίτηση», δήλωσε προσθέτοντας: «Αν ήταν με την παραίτησή μου να λυθεί το Προσφυγικό, τότε θα το έκανα».

Η δημόσια παραδοχή του Δημ. Βίτσα για τους άφαντους διορισμένους στα hot spots, προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικό το tweet του Ανδρέα Λοβέρδου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Καθώς και το σχόλιο, επίσης μέσω twitter, του Σταύρου Θεοδωράκη:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...