369
Για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος | InTime News

Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν οι… ανεξάρτητοι Ελληνες του ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2016, 14:31
Για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος
|InTime News

Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έγιναν οι… ανεξάρτητοι Ελληνες του ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2016, 14:31

Για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και για τη μετατροπή του σε ένα κόμμα που μοιάζει με τους ΑΝΕΛ, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα Fm.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσπάθεια συγκρότησης ενός πολιτικού σχηματισμού στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και στο θέμα που προέκυψε με την κόντρα ανάμεσα στην εφημερίδα Αυγή και τον Πύρρο Δήμα.

Συγκεκριμένα, για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ιδεολογική του μετατόπιση, είπε ο κ. Βενιζέλος: «Υπάρχει μία μετάλλαξη του μικρού ΣΥΡΙΖΑ του 4%, που ήταν ένα ριζοσπαστικό κόμμα της κομμουνιστικής αριστεράς, σε κάτι τελείως διαφορετικό, σε ένα μόρφωμα το οποίο θα το ονόμαζα «Οι ανεξάρτητοι Έλληνες του ΣΥΡΙΖΑ» και όχι «ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για να συνεχίσει: «Το πρόβλημα της χώρας αυτήν την στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική. Δεν υπάρχει καν στοιχείο εθνικής συναίνεσης. Υπάρχει μία κοινωνία η οποία είναι ακόμα πολύ θυμωμένη. Η αναφορά του κ. Τσίπρα δεν είναι πρωτίστως η κοινωνία αυτήν την στιγμή, ασχολούνται με την υποστήριξη κύκλων, διαμορφώνουν συσχετισμούς, οι οποίοι είναι συσχετισμοί θυλάκων εξουσίας. Η μεγαλύτερη μου ανησυχία είναι η κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, είναι να συμβιβαστεί η κοινωνία με την κατάσταση όπως έχει και με την παραδοχή, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση».

Σαφής ήταν και στο χώρο των συζητήσεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς: «Αυτός ο χώρος τον οποίο ονομάζετε Κεντροαριστερά – και υπάρχει-, περιλαμβάνει πάρα πολλούς ανεξάρτητους και αυτόνομους, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να διατυπώσουν μία ενιαία πρόταση, όχι μόνον πολιτικά και προγραμματικά, αλλά και οργανωτικά».

Τέλος, για τις επιθέσεις της εφημερίδας Αυγή προς τον Πύρρο Δήμα και την Κατερίνα Στεφανίδη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Επίθεση στον Πύρρο Δήμα, νουθεσίες στην Κατερίνα Στεφανίδη. Αλλά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι η μητέρα της είναι συντρόφισσα, ότι δηλαδή είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια όμως αντέδρασε με μία καθαρότητα και με μία σαφήνεια. Γιατί όμως ο Πύρρος; Γιατί τελικά ήταν βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και δεν ήταν όπως η κ. Σακοράφα, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που πήρε την έδρα της και έφυγε, για να περιμένει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει μετά ευρωβουλευτής… Ο Δήμας έμεινε συνεπής. Ο Πύρρος έδωσε τη μάχη το 2012, όταν ήξερε ότι υφίσταται φθορά, ήξερε ότι μπαίνει μπροστά για να συμβολίσει την «άρση των εθνικών βαρών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News