269
Ο δικηγόρος του Πουτζδεμόν, Πολ Μπεκάερτ, σε συνέντευξη στις Βρυξέλλες | REUTERS/ Yves Herman

Βέλγοι εισαγγελείς: «Εκδώστε τον Πουτζδεμόν στην Ισπανία»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 19:22
Ο δικηγόρος του Πουτζδεμόν, Πολ Μπεκάερτ, σε συνέντευξη στις Βρυξέλλες
|REUTERS/ Yves Herman

Βέλγοι εισαγγελείς: «Εκδώστε τον Πουτζδεμόν στην Ισπανία»

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 19:22

Τη σύλληψη και έκδοση στην Ισπανία του καθαιρεθέντος προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, εισηγήθηκαν οι εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου, όπως μετέδωσε η κρατική βελγική ραδιοτηλεόραση RTBF, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια απόφαση, καθώς η δικάσιμος ορίστηκε για τις 4 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Πουτζδεμόν, που το μεσημέρι της Παρασκευής προσήλθε στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης των Βρυξελλών, κατέφυγε στη βελγική πρωτεύουσα στα τέλη Οκτωβρίου, αφότου η τοπική διοίκησή του καθαιρέθηκε από την κεντρική ισπανική κυβέρνηση λόγω των αποσχιστικών ενεργειών της.

Υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της Καταλονίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Κάρλος Πουτζδεμόν πριν από τις ανακοινώσεις της εισαγγελίας φωτό: Yves Herman)
Υποστηρικτής της ανεξαρτησίας της Καταλονίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Κάρλος Πουτζδεμόν πριν από τις ανακοινώσεις της εισαγγελίας (φωτό: Yves Herman)

Η ισπανική Δικαιοσύνη έχει εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σε βάρος του κ. Πουτζδεμόν και των τεσσάρων πρώην υπουργών που παραμένουν μαζί του στις Βρυξέλλες, καθώς έχουν κληθεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας για τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης και της κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος. Οι κατηγορίες επισύρουν έως και 30 έτη κάθειρξης.

Ο τέως πρόεδρος, που επιμένει ότι είναι ο νόμιμα εκλεγμένος ηγέτης της Καταλονίας, υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να λάβει δίκαιη δίκη στην Ισπανία.

Έως τις 4 Δεκεμβρίου ο κ. Πουτζδεμόν και οι τέσσερις πρώην υπουργοί του θα μείνουν ελεύθεροι.

Σε κλοιό από μοκρόφωνα και δημοσιογράφους οι νομικοί συμπαραστάτες του Κάρλες Πουτζδεμόν, στο Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών φωτό: REUTERS/ Yves Herman)
Σε κλοιό από μοκρόφωνα και δημοσιογράφους οι νομικοί συμπαραστάτες του Κάρλες Πουτζδεμόν, στο Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών (φωτό: REUTERS/ Yves Herman)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...