823
Στα αριστερά ο Oμάρ Ελαμπντελαουί του Ολυμπιακού και στα δεξιά ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ. Το γκολ ακόμα αναζητείται... | INTIMEsports/CreativeProtagon

Βάλτε κανένα γκολ, ρε παιδιά…

Sportscaster Sportscaster 30 Νοεμβρίου 2018, 15:06
Στα αριστερά ο Oμάρ Ελαμπντελαουί του Ολυμπιακού και στα δεξιά ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ. Το γκολ ακόμα αναζητείται...
|INTIMEsports/CreativeProtagon

Βάλτε κανένα γκολ, ρε παιδιά…

Sportscaster Sportscaster 30 Νοεμβρίου 2018, 15:06

Τσέλσι – ΠΑΟΚ 4-0 (και λίγα ήταν). Μπέτις – Ολυμπιακός 1-0, με χαμένο πέναλτι και δοκάρι για τους Ισπανούς. Εάν αθροίσουμε και το αποτέλεσμα της ΑΕΚ, της περασμένης Τρίτης, μας έβαλαν επτά και δεν τους βάλαμε κανένα. Καλό, δεν το λες.

Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για… να αποκλειστεί. Εχασε μέσα – έξω από τη Βίντι και πήγε στο Λονδίνο να παίξει με τον τρίτο του στόπερ, τον Χατσερίντι, λες και επρόκειτο για ματς Κυπέλλου με τον Αήττητο Σπάτων. Ο Βαρέλα ήταν εκεί, όμως ο Ράζβαν Λουτσέσκου ήθελε να τον κρατήσει «φρέσκο» για το Πρωτάθλημα. Μόνο τον τίτλο βλέπει μπροστά του ο «Δικέφαλος» εφέτος. Τίποτ’ άλλο. Μα, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι’ αυτό.

Παίζοντας με δέκα παίκτες από το 7′, εξαιτίας της (ανόητης) αποβολής του Χατσερίντι, ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε με διασυρμό. Αλλά, παραδόξως, με μόλις μια νίκη και τέσσερις ήττες σε πέντε αγώνες, κρατά την πρόκριση στους «32» στα χέρια του. Αρκεί, την τελευταία αγωνιστική να νικήσει την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα – και η (αδιάφορη) Τσέλσι να κάνει το χρέος της, κερδίζοντας με τα «δεύτερα» τη Βίντι στη Βουδαπέστη).

Το «δώρο» της ΜΠΑΤΕ (που νίκησε 2-0 τη Βίντι) αποσυντόνισε τον ΠΑΟΚ. Τη στιγμή που έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ», οι παίκτες του γνώριζαν πως είχαν την… πολυτέλεια να χάσουν, χωρίς η ζημιά να είναι ανεπανόρθωτη. Οτι θα υπάρξει κι άλλη ευκαιρία, στην Τούμπα, με αντίπαλο μια ομάδα (την ΜΠΑΤΕ), την οποία είχαν συντρίψει στην έδρα της με 4-1. Δεν μπήκαν, ποτέ, στο πνεύμα του ματς. Κι αν δεν ήταν ο Πασχαλάκης, το σκορ θα είχε λάβει ντροπιαστικές διαστάσεις. Στον επίσημο λογαριασμό της στο Europa League η UEFA αποθέωσε τον διεθνή τερματοφύλακα, ιδίως για μια επέμβαση που πραγματοποίησε σε σουτ του Λόφτους Τσικ, με το ακόλουθο σχόλιο: «Απόκρουση παγκόσμιας κλάσης από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη».

Ο Πασσχαλάκης εν δράσει (INTIMEsports)

Ο Χατσερίντι «δεν μπορεί το παλληκάρι», που θα ‘λεγε κι ο Αγγελος Αναστασιάδης. Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, που του κόστισαν ένα κάρο λεφτά, ούτε ο Βέρνμπλουμ μπορεί. Τον Σουηδό, μάλιστα, ο προπονητής του τον εξέθεσε χθες -μάλλον κατά λάθος-, όταν (μετά την αποβολή του Ουκρανού) τον έβαλε να παίξει στόπερ. Τον Ιανουάριο μπορεί να αποχωρήσουν και οι δυο, όμως κανένας στην Τούμπα δεν θα κλάψει.

Τέλος πάντων, ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει την πρόκριση μόνον αν, την ώρα που θα παίζει με την ΜΠΑΤΕ, έχει το νου του στον επόμενο αγώνα του για το Πρωτάθλημα. Αν και, ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης είναι, εφέτος, ένα μυστήριο. Από τη μια, νικά τη Βασιλεία και τη Σπαρτάκ Μόσχας, και παίρνει ισοπαλία από την Μπενφίκα στη Λισαβόνα. Κι από την άλλη, χάνει δυο φορές από τη Βίντι, που έχασε δυο φορές από την ΜΠΑΤΕ.

Στην Ανδαλουσία ο Ολυμπιακός τίμησε την παράδοση, που λέει ότι στην Ισπανία πάντοτε υποφέρει. Μετράει 14 ήττες σε 16 ματς. Οι δυο ισοπαλίες του (με την Ντεπορτίβο) είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Δεν χάνει μόνον από την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και από την Τενερίφη ή τη Λεβάντε. Χθες, όταν το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν»… κατηφόρισε, τον έσωσε ο Ζοσέ Σα. Ο πορτογάλος απέκρουσε πέναλτι (στο 0-0) με φοβερή εκτίναξη, και πραγματοποίησε αρκετές, ακόμη, σωτήριες επεμβάσεις. Φαίνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βρει έναν πολύ αξιόπιστο τερματοφύλακα. Ο οποίος, μάλιστα, στην αρχή της σεζόν προοριζόταν για αναπληρωματικός. Αντιθέτως, δεν έχουν βρει ένα σέντερ φορ της προκοπής. Ο Ολυμπιακός έχασε, πάλι, ευκαιρίες που θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν τη μοίρα του στο παιχνίδι.

Ο Ποντένσε τους ντριμπλάρει όλους και… ζαλίζεται ο ίδιος… (ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/intimeNews)

Οχι μόνο στο παιχνίδι, αλλά και στο τουρνουά. Με μια ισοπαλία απέναντι στην Μπέτις, θα χρειάζονταν «απλώς» νίκη επί της Μίλαν, στις 13 Δεκεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης», για να πάρει την πρόκριση στους «32» του Europa League. Ενώ τώρα, πρέπει να την κερδίσει με δυο γκολ διαφορά. Δεν είναι απίθανο. Ο παρηκμασμένος σύλλογος του Μιλάνο «τρόμαξε», χθες, να νικήσει τη μικρούλα Ντουντελάνζ, η οποία στο τέλος του προσέφερε δυο αυτογκόλ. Αλλά, το 2-0 ή το 3-1 είναι πολύ πιο δύσκολο από το 1-0.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Η ομάδα του είναι καλύτερη απ’ όσο μαρτυρούν τα αποτελέσματά της. Παράγει ποδόσφαιρο, δημιουργεί φάσεις, πλησιάζει εύκολα την αντίπαλη περιοχή. Αλλά, τα γκολ μπαίνουν… με το σταγονόμετρο. Ο Χασάν και ο Γκερέρο δεν είναι δεινοί σκόρερ – ποτέ δεν ήταν. Ο Ποντένσε τους ντριμπλάρει όλους και… ζαλίζεται ο ίδιος. Ο Ναουέλ δίνει τις μάχες του, όμως περιοχή δεν πλησιάζει. Λες και είναι στοιχειωμένη. Ε, πόσο, πια, να σκοράρουν οι αμυντικοί; Ωσπου να βρει έναν «γκολτζή» τον Ιανουάριο (αν βρει), ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να έχει χάσει όλους τους βασικούς του στόχους. Στη Σεβίλλη δεν του έλειψαν οι ευκαιρίες, όμως κάποιος να τις κάνει γκολ, δεν βρέθηκε.

Στον «τελικό» με τη Μίλαν (13/12, 22:00) θα στοιχημάτιζα υπέρ του Ολυμπιακού μόνον αν ο ΠΑΟΚ του δάνειζε, για ένα βράδυ, τον Πρίγιοβιτς. Απαγορεύεται, όμως. Αλλωστε, θα τον χρειαστεί κι ο ΠΑΟΚ. Δυο ώρες νωρίτερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...