211
|

Φρουρός της Αχαΐας ο Γιώργος Παπανδρέου;

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 14:08

Φρουρός της Αχαΐας ο Γιώργος Παπανδρέου;

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2018, 14:08

Ενας χρησμός του Γιώργου Παπανδρέου από την Πάτρα, ανήμερα της εορτής του πολυούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα, ήρθε να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για το πού θα κατεβεί ο ίδιος υποψήφιος στη νέα προσπάθειά του να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή, μετά την αποχώρησή του από τη Βουλή το 2014.

«Ολα εν ευθέτω χρόνω», ήταν η απάντησή του σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Παράλληλα, όμως, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «η Αχαΐα δεν είναι για μένα απλά μια εκλογική περιφέρεια, είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου, μια πατρίδα αγώνων».

Αυτό από πολλούς ερμηνεύεται ως προαναγγελία της καθόδου του στην Αχαΐα, που θεωρείται οικογενειακό πολιτικό σπίτι των Παπανδρέου. Στο Καλέντζι Αχαΐας είχε γεννηθεί ο παππούς του, ο Γέρος της Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπανδρέου, και είναι ενδεικτικό ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το κόμμα το οποίο ίδρυσε το 2015, είχε δείξει στην Αχαΐα τη δύναμή του στις εκλογές εκείνου του Ιανουαρίου: με υποψήφιο τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου το ΚΙΔΗΣΟ είχε πάρει τότε 5,87% ενώ το ΠΑΣΟΚ (του Βαγγέλη Βενιζέλου) 3,89%.

Βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι εφόσον εκλέξει το ΚΙΝΑΛ έδρα στην Αχαΐα ο κ. Παπανδρέου θα την πάρει αυτομάτως, καθώς έχει διατελέσει Πρωθυπουργός, στερώντας την από τον νυν βουλευτή και εξ απορρήτων της Φώφης Γεννηματά, Θόδωρο Παπαθεοδώρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...