337
Το αμφίβιο με προσθήκη τα μαλλιά του Ντόναλντ Τραμπ | EnviroBuild

Βάφτισαν «Τραμπ» τυφλό αμφίβιο που κρύβει το κεφάλι στην άμμο!

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 09:21
Το αμφίβιο με προσθήκη τα μαλλιά του Ντόναλντ Τραμπ
|EnviroBuild

Βάφτισαν «Τραμπ» τυφλό αμφίβιο που κρύβει το κεφάλι στην άμμο!

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 09:21

Σε κανονικές συνθήκες είναι τιμή να βαφτίσουν με το όνομά σου ένα είδος ζωής που μόλις ανακαλύφθηκε. Οχι όμως αν είσαι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Εταιρεία βάφτισε «Τραμπ» ένα μικρό τυφλό γυαλιστερό αμφίβιο χωρίς πόδια, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και το οποίο έχει τη συνήθεια να θάβει το κεφάλι του στην άμμο.

Είναι μια πρωτότυπη διαμαρτυρία για τις απόψεις του Τραμπ για την κλιματική αλλαγή, και πώς είτε την αρνείται είτε σκόπιμα αγνοεί τις επιπτώσεις της σαν να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο.

Το μήκους δέκα εκατοστών Dermophis donaldtrumpi ανακαλύφθηκε στον Παναμά και βαφτίστηκε από τον επικεφαλής της εταιρείας EnviroBuild Αϊντάν Μπελ, ο οποίος πλήρωσε 25.000 δολάρια σε δημοπρασία για να έχει το προνόμιο να είναι νονός. Η δημοπρασία έγινε για να μαζευτούν χρήματα για την οργάνωση Rainforest Trust υπέρ της προστασίας των τροπικών δασών της βροχής.

Οπως είπε η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει αειφόρα υλικά δόμησης, θέλει με αυτό τον τρόπο να αναδείξει την απειλή της κλιματικής αλλαγής. Οι επιστήμονες που ανακάλυψαν το αμφίβιο, συμφώνησαν να του δώσουν αυτό το όνομα, όταν κάνουν τη σχετική επιστημονική δημοσίευση.

Εδώ το αμφίβιο και ο πρόεδρος σε (εύγλωττη) σύγκριση (EnviroBuild)

«Το εν λόγω αμφίβιο είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και συνεπώς κινδυνεύει να εξαφανιστεί εξαιτίας των κλιματικών πολιτικών του συνονόματού του. Θάβοντας το κεφάλι του κάτω από το έδαφος, βοηθά τον Ντόναλντ Τραμπ να αποφεύγει την επιστημονική συναίνεση για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή» επισήμανε ο Μπελ, σύμφωνα με το BBC.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει τη πετρελαιοβιομηχανία και κατηγορεί τους επιστήμονες για «πολιτική ατζέντα» στα θέματα του κλίματος, έχοντας εκφράσει συχνά αμφιβολίες κατά πόσο όντως οι άνθρωποι ευθύνονται για την άνοδο της θερμοκρασίας στη Γη. Μεταξύ άλλων έχει πει: «Δεν αρνούμαι την κλιματική αλλαγή, αλλά οι θερμοκρασίες μπορεί κάλλιστα να υποχωρήσουν ξανά στο μέλλον».

Πρόσφατα, σχολίασε με ένα «δεν την πιστεύω» τη νέα έκθεση της δικής του κυβέρνησης, που συμπεραίνει ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να κοστίσει στις ΗΠΑ εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και να βλάψει την υγεία των κατοίκων της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News