249
Ο Τζορτζ Λούκας με έναν stormtrooper, μία από τις δευτερεύουσες φιγούρες του «Star Wars» | EPA/RICHARD LEWIS

Ο Τζορτζ Λούκας στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων διασημοτήτων των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 08:25
Ο Τζορτζ Λούκας με έναν stormtrooper, μία από τις δευτερεύουσες φιγούρες του «Star Wars»
|EPA/RICHARD LEWIS

Ο Τζορτζ Λούκας στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων διασημοτήτων των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 08:25

Ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας, δημιουργός της αυτοκρατορίας του Star Wars, κατέκτησε την κορυφή του ετήσιου καταλόγου του περιοδικού Forbes, με τους πλουσιότερους αμερικανούς σελέμπριτι.

Το ύψος της περιουσίας του 74χρονου συγγραφέα, σκηνοθέτη, παραγωγού και δημιουργού της διαστημικής εποποιίας εκτιμάται στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε από την πώληση, ύψους 4,05 δισ. δολαρίων, της εταιρείας παραγωγής LucasFilm στη Walt Disney Co το 2012, σύμφωνα με το Forbes.

Ο συνάδελφος και φίλος του, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έκλεισε χθες 18 Δεκεμβρίου τα 72 του χρόνια, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με την περιουσία του να ανέρχεται στα 3,7 δισ. Η καριέρα του Σπίλμπεργκ ως σκηνοθέτη, συγγραφέα και παραγωγού διαρκεί σχεδόν 50 χρόνια.

Η πλουσιότερη γυναίκα του Forbes είναι η 64χρονη Οπρα Γουίνφρεϊ, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση, με την περιουσία της να εκτιμάται στα 2,8 δισ. δολάρια. Ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν είναι στην τέταρτη θέση με περιουσία στα 1,7 δισ. δολάρια.

Νέα είσοδος στην κατάλογο του Forbes είναι η Κάιλι Τζένερ, η οποία είδε την περιουσία της να αυξάνεται χάρη στην εταιρεία της Kylie Cosmetics. Η μόλις 21χρονη Τζένερ βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να αναδειχθεί στη νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο, σημειώνει το Forbes.

Η Τζένερ βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας μαζί με τον ράπερ Jay Z, με τις περιουσίες τους να υπολογίζονται στα 900 εκατ. δολάρια.

Οι διάσημοι που φιγουράρουν στη λίστα του Forbes έχουν περιουσίες που ανέρχονται σε 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Ισλανδίας ή περίπου στο 10% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...