433
Ο Τζο Μπάιντεν σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βιετνάμ | REUTERS/Evelyn Hockstein

Τζο Μπάιντεν: Τον έκοψαν στο μέσον συνέντευξης Τύπου καθώς μιλούσε ασυνάρτητα

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2023, 14:17
Ο Τζο Μπάιντεν σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βιετνάμ
| REUTERS/Evelyn Hockstein

Τζο Μπάιντεν: Τον έκοψαν στο μέσον συνέντευξης Τύπου καθώς μιλούσε ασυνάρτητα

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2023, 14:17

Για ακόμη μια φορά οι ανησυχίες για την κατάσταση της πνευματικής υγείας του Τζο Μπάιτεν εντείνονται, καθώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βιετνάμ, ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, άρχισε να λέει διάφορα ασυνάρτητα πράγματα.

Αμέσως η συνέντευξη διεκόπη. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κατρίν Ζαν-Πιέρ, ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνουν άλλες ερωτήσεις και απαλή μουσική τζαζ άρχισε να παίζει όσο ο Μπάιντεν συνέχιζε να λέει τα δικά του, όπως σημείωσαν οι λονδρέζικοι Times.

Ο Μπάιντεν μετέβη στο Βιετνάμ μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Ινδία. Κατα τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου άρχισε να μιλάει για μια ταινία «του Τζον Γουέιν», αποκαλώντας τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής «ψεύτες, σκυλομούρηδες στρατιώτες σε πόνι». Η Ζαν-Πιέρ ολοκλήρωσε βιαστικά τη συνέντευξη Τύπου στο Ανόι, καθώς ο πρόεδρος, απτόητος, συνέχιζε να δίνει την ακατανόητη απάντησή του σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Μιλήσαμε για σταθερότητα, μιλήσαμε για τον Τρίτο Κόσμο, με συγχωρείτε, το Νότιο Ημισφαίριο έχει πρόσβαση στην αλλαγή. Δεν ήταν καθόλου συγκρουσιακό», έλεγε καθώς έπαιζε η μουσική.

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους: «Σας λέω, δεν ξέρω για εσάς, αλλά θα πάω για ύπνο» πριν φύγει από την αίθουσα.

Είχε πει νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι η κλιματική αλλαγή ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα και ήταν «ακόμη πιο τρομακτική από έναν πυρηνικό πόλεμο». Πρόσθεσε ότι υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή που παρεμποδίζει τις πολιτικές προσπάθειες.

«Στον αδελφό μου αρέσει να χρησιμοποιεί διάσημες ατάκες από ταινίες. Μια από αυτές είναι από μια ταινία του Τζον Γουέιν. Σ’ αυτήν υπάρχει ένας ινδιάνος ιχνηλάτης», είπε. «Και είναι πάνω στα άλογά τους και υπάρχουν τρεις ή τέσσερις Ινδιάνοι με φτερά στο κεφάλι και ένας στρατιώτης της Ενωσης τους λέει “ελάτε μαζί μου, θα σας φροντίσουμε” και ο Ινδιάνος κοιτάζει τον Τζον Γουέιν και δείχνει το στρατιώτη της Ενωσης και λέει: “είναι ένας στρατιώτης σε πόνι που λέει ψέματα”. Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί σκυλομούρηδες στρατιώτες με πόνι που λένε ψέματα εκεί έξω σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη».

Ο Μπάιντεν έχει χρησιμοποιήσει την ατάκα αυτή και στο παρελθόν, σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Νιου Χάμσαϊρ το 2020 και σε μια εκδήλωση στη Βόρεια Ντακότα το 2018.

Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος -ή ο αδελφός του- έχουν δίκιο σχετικά με την ατάκα. Υπάρχει ένα γουέστερν του 1952 που ονομάζεται «Pony Soldier», αλλά σε αυτό πρωταγωνιστεί ο Τάιρον Πάουερ και όχι ο Τζον Γουέιν. Ενας από τους χαρακτήρες της ταινίας λέει σε κάποιο σημείο: «ο στρατιώτης με το πόνι μιλάει με τη γλώσσα του φιδιού που κροταλίζει». Ο Γουέιν έχει εμφανιστεί σε σχεδόν 180 ταινίες, αλλά σε καμία δεν χρησιμοποιήσε την ατάκα που ισχυρίζεται ο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...