394
Ο Βιάλι έκανε γνωστό το όνομά του ως ποδοσφαιριστής στη Σαμπντόρια | Facebook

Τζιανλούκα Βιάλι: «Πάλεψα με τον καρκίνο και τον νίκησα»

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 19:14
Ο Βιάλι έκανε γνωστό το όνομά του ως ποδοσφαιριστής στη Σαμπντόρια
|Facebook

Τζιανλούκα Βιάλι: «Πάλεψα με τον καρκίνο και τον νίκησα»

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2018, 19:14

Νικητής στη μάχη με τον καρκίνο δηλώνει ο θρύλος της Γιουβέντους και της Τσέλσι, βετεράνος ιταλός ποδοσφαιριστής Τζιανλούκα Βιάλι.

Στην αυτοβιογραφία του – η οποία θα κυκλοφορήσει εντός των επόμενων ημερών –  ο 54χρονος Βιάλι είπε στην εφημερίδα Corriere della Serra πως όλο τον προηγούμενο χρόνο μαχόταν με τον καρκίνο, μία περιπέτεια που προτίμησε να κρατήσει κρυφή όχι μόνο από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και της ίδιας της οικογένειας του.

«Συνέβη πριν από έναν χρόνο, αλλά νιώθω καλά τώρα. Θα ήταν καλύτερα να μην γράψω γι’ αυτό, αλλά ήταν αδύνατον. Ήταν μέρος της ζωής μου, έπρεπε να το αντιμετωπίσω με θάρρος και έμαθα κάτι από αυτό. Ήξερα ότι ήταν δύσκολο να το πω στην οικογένειά μου. Δεν θέλεις να βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς να υποφέρουν. Νιώθεις ντροπή, νιώθεις πως η όλη κατάσταση είναι δικό σου λάθος.Ήθελα ο κόσμος να βλέπει τον συνηθισμένο Βιάλι», λέει. Και προσθέτει ότι στην αρχή όταν έκανε τις χημειοθεραπείες και είχε αρχίσει να χάνει πολλά κιλά, κυκλοφορούσε πάντα με ένα χοντρό πουλόβερ κάτω από το πουκάμισο του, προκειμένου να μην προξενήσει εντύπωση και αρχίσουν οι διερευνητικές ερωτήσεις, τις οποίες προσπαθούσε με κάθε τρόπο να προστατέψει.

Τελικά, αποφάσισε να το αποκαλύψει και να το γράψει και στην αυτοβιογραφία του, καθώς «μιλάμε για ένα κομμάτι της ζωής μου στο οποίο έπρεπε να έχω θάρρος κι έμαθα απ’ αυτό πράγματα».

«Πλέον είμαι πολύ καλά. Έχει περάσει ένας χρόνος από τη θεραπεία και είμαι και πάλι πίσω. Αλλά ακόμα δεν έχω καμία βεβαιότητα για το πώς θα τελειώσει το παιχνίδι», είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που σπεύδει να τονίζει πως το σημαντικότερο μάθημα που πήρε από την δύσκολη αυτή περιπέτειά του ήταν το εξής:

«Το 10% της ζωής μας φτιάχνεται από αυτά που μας συμβαίνουν, το 90% φτιάχνεται από το πώς τα αντιμετωπίζουμε. Είμαστε το παράγωγο των σκέψεων μας. Ελπίζω ότι η ιστορία μου μπορεί να χρησιμεύσει για να εμπνεύσει ανθρώπους στα κρίσιμα σημεία της ζωής τους. Ελπίζω η ιστορία μου να βοηθήσει εκείνους που μάχονται. Θα ήθελα να συναντήσω κάποιον και να μου πει: «Δεν τα παράτησα χάρη σε σένα»», καταλήγει με νόημα.

Ο Βιάλι έκανε γνωστό το όνομά του ως ποδοσφαιριστής στη Σαμπντόρια, ενώ στη συνέχεια έπαιξε για τέσσερα χρόνια στη Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε το Champions League το 1996. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Τσέλσι, με την οποία σημείωσε 48 γκολ σε 78 εμφανίσεις, ενώ εργάστηκε στην ομάδα του Λονδίνου και ως προπονητής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...