479
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής | YouTube/ Αλέξης Τσίπρας Ι Alexis Tsipras

Τσίπρας: Το δεύτερο lockdown έχει υπογραφή Μητσοτάκη – Να υπάρξει υπουργός Υγείας «κοινής αποδοχής»

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 12:57
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής
|YouTube/ Αλέξης Τσίπρας Ι Alexis Tsipras

Τσίπρας: Το δεύτερο lockdown έχει υπογραφή Μητσοτάκη – Να υπάρξει υπουργός Υγείας «κοινής αποδοχής»

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 12:57

Τη λύση τής, από άμβωνος, συνέντευξης Τύπου από τα γραφεία της Κουμουνδούρου επιστράτευσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη ματαίωση (εδώ) της συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής του για τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μιλώντας ουσιαστικά χωρίς αντίλογο –και μολονότι ήδη είχε ανακοινωθεί ότι τελικά θα γίνει εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την πανδημία στην Ολομέλεια την Πέμπτη– ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε φυσικά μόνο στα ΜΜΜ, αλλά κατήγγειλε στο σύνολό της την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην επιδημία της Covid-19.

Εφτασε, δε, στο σημείο ο κ. Τσίπρας να θέσει θέμα υπουργού Υγείας «κοινής αποδοχής» –αυτό, είπε, θα έκανε αν ήταν ο ίδιος Πρωθυπουργός και αν ήταν, θα ζητούσε πολιτική συναίνεση απέναντι στην κρίση της πανδημίας.

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας είπε τα αναμενόμενα.

Είπε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα τους τελευταίους μήνες για να ενισχύσει το ΕΣΥ, ότι δεν προστατεύει τους εργαζόμενους που πλήττονται και τα νοικοκυριά με απευθείας χρήματα, ότι δεν έκανε τίποτα για να μειώσει τον αριθμό μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ενώ ανακάλυψε και ότι την τελευταία εβδομάδα υπάρχουν 7.000 (!) κρούσματα σε μαθητές –μετά το ανασκεύασε και είπε ότι εννοούσε… 700 κρούσματα, λες και είναι το ίδιο, αλλά εκείνος είπε ότι το «συμπέρασμα» είναι το ίδιο!

Με, λίγα λόγια, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για… εγκληματική αδράνεια και εφησυχασμό που μοιραία, όπως είπε, οδήγησαν σε ασφυξία το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη χώρα σε καθολικό lockdown.

«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο η δραματική αυτή κατάσταση δεν ήταν αναπόφευκτη. Η ασφυξία του συστήματος υγείας, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εγκληματική αδράνεια και στον εγκληματικό εφησυχασμό του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή του», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, o οποίος μάλιστα ανακάλυψε ότι η Ελλάδα τα πάει πολύ χειρότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Βαθιά διχαστικός – Απερίγραπτα αδιάβαστος – Αδιανόητα κακεντρεχής»

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ξανά σήμερα λες και ζει σε άλλο πλανήτη και δεν βλέπει τι γίνεται στην υπόλοιπη Γη.

»Βαθιά διχαστικός, όταν η συγκυρία επιβάλλει και οι πολίτες απαιτούν ενότητα.

»Απερίγραπτα αδιάβαστος, τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη και στον κόσμο, όσο και για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη στρατηγική για τα μοριακά και τα ταχεία τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, την πρόοδο στα φάρμακα και τα εμβόλια για την αντιμετώπιση του COVID-19.

»Αδιανόητα κακεντρεχής για την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, δυστυχώς, και στη χώρα μας, όπως και σε όλη την Ευρώπη», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την εμφάνιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Παρασκευή και παρέπεμψε για τα περαιτέρω στη συζήτηση –σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών– της ερχόμενης Πέμπτης.

Εκεί, είπε, «ανοιχτά και δημόσια θα έχουν την ευκαιρία όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν. Θα έχει την ευκαιρία λοιπόν να διαγράψει τη σημερινή διχαστική και ασυνάρτητη παρουσία του με μία υπεύθυνη, ελπίζουμε, στάση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...