323
Αδιανόητο να επαναληφθούν τέτοιες εικόνες φέτος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο | INTIMEnews

Κυβέρνηση: Δεν νοείται να γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο φέτος

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 10:16
Αδιανόητο να επαναληφθούν τέτοιες εικόνες φέτος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
|INTIMEnews

Κυβέρνηση: Δεν νοείται να γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο φέτος

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 10:16

Πορεία για το Πολυτεχνείο δεν νοείται να γίνει εν μέσω lockdown, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3.

Εφόσον έχουμε απαγόρευση, δεν νοείται να γίνει καμία πορεία για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, ανέφερε ο εκπρόσωπος, και κάνοντας λόγο για ζήτημα κατανόησης από τα υπόλοιπα κόμματα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά δεν πρόκειται να γίνει πορεία.

Την Τετάρτη πάντως, το  διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-74 (Σ.Φ.Ε.Α.) είχε απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής (!) στις  εκδηλώσεις τιμής για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ωστόσο ήρθε η επίσημη δήλωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη (μη) διεξαγωγή της πορείας.

«Αυτή τη χρονιά δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, το Πάσχα, το ιδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

«Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, αυτή την περίοδο η Ελληνική Αστυνομία είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας και θα είναι παρούσα για την τήρηση και εφαρμογή των μέτρων.

»Δεν νοούνται συναθροίσεις σε σπίτια, σε δρόμους, σε πλατείες, γιατί έτσι εξυπηρετούμε τη διάδοση του ιού», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, δεσμευόμενος πως θα υπάρξουν σαρωτικοί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων παντού (και στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων για όποιους επιχειρήσουν να φύγουν από τις πόλεις σε περιοχές όπου δεν βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους).

Οσον αφορά το lockdown, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός εξέπεμψε μήνυμα ενότητας ότι πολιτική, επιστήμη και πολίτες είναι μαζί για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη αυτή κατάσταση, ενώ για μία ακόμη φορά θέλησε να διευκρινίσει ότι τα 800 ευρώ που θα δοθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, θα είναι κατ’ αναλογία των ημερών αναστολής τον Νοέμβριο.

Τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν τις τρεις εβδομάδες του lockdown.

Aνοικτά, αντιθέτως, θα μείνουν τα στάδια για την άθληση των πολιτών (επιτρέπονται έως τρία άτομα μαζί).

Επιπλέον, επιτρέπεται η μετακίνηση για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων (ο ιδιοκτήτης με την επίδειξη Ε9 και ο εργαζόμενος με την επίδειξη φόρμας εργασίας).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...