267
| Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τι να στείλουμε στο 13033 για να πάμε στο κομμωτήριο πριν από το lockdown

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 10:47
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τι να στείλουμε στο 13033 για να πάμε στο κομμωτήριο πριν από το lockdown

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 10:47

Εξαίρεση στα καταστήματα που θα κλείσουν από το Σάββατο για το δεύτερο lockdown είναι τα κομμωτήρια, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν το Σάββατο και την Κυριακή για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες της τελευταίας στιγμής.

Αλλά πώς θα πάμε από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλεψη στη λίστα με τους έξι αριθμούς στο SMS στο 13033 για την έξοδό μας από το σπίτι;

Στην ενημέρωση, χθες, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαραδαλιά, υπήρχε αυτή η ασάφεια, αλλά σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, διευκρινίστηκε ότι ο αριθμός που απαιτείται για να πάει κάποιος σε κομμωτήριο είναι ο 2, που χρησιμοποιείται για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:  X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Οι αριθμοί αντιστοιχούν στις εξής περιπτώσεις:

  1. Μετακίνηση για λόγους υγείας.
  2. Μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και πρατήρια καυσίμων. Μόνο για το Σαββατοκύριακο και για κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες.
  4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.
  5. Μετάβαση σε κηδεία ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...