500
Ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Τσίπρας: Τι τον «ενόχλησε» στη συνέντευξη με την Κοσιώνη και τον Παπαχελά

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 10:13
Ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Τσίπρας: Τι τον «ενόχλησε» στη συνέντευξη με την Κοσιώνη και τον Παπαχελά

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2019, 10:13

Δύο ημέρες μετά, η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ συνεχίζει να παράγει πολιτικό περιεχόμενο –και αυτό από μόνο του συνιστά μια επιτυχία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο καιρό αδυνατούσε να περάσει το μήνυμά του και να γίνει πρώτη είδηση.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη. Και πάλι κλήθηκε να μιλήσει για την εμπειρία του στο πλατό του ΣΚΑΪ, απέναντι στη Σία Κοσιώνη και στον Αλέξη Παπαχελά, σχεδόν έναν χρόνο μετά το μποϊκοτάζ που ο ίδιος είχε επιβάλει στο κανάλι λόγω της δημοσιογραφικής κάλυψης της τραγωδίας στο Μάτι.

«Δεν μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ. Το χάρηκα και το διασκέδασα. Είχε τηλεθέαση», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει: «Ηταν μια δύσκολη και σκληρή συνέντευξη, δεν με πειράζει αυτό, έχω συνηθίσει να κάνω πολιτικές στο πιο σκληρό περιβάλλον».

Ο ίδιος ωστόσο εξέφρασε και την  ενόχλησή του για το γεγονός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα. «Μιλήσαμε δύο ώρες και δεν βρήκαν 15 λεπτά να αναλύσουμε τις προτάσεις μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες. Ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει να κάνει ασφαλή διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του προέδρου της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Να μας εξηγήσουν γιατί το Ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση. Επέμεινε δε στο να αποδίδει στη ΝΔ σκοτεινές προθέσεις –παραπέμποντας στις απόψεις που εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου.

«Θέλουν να δώσουν το μαξιλάρι των 37 δισ. στις τράπεζες», είπε, και επεσήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε τα λεγόμενα του κ. Παπαδημητρίου μόνο ως προς τα της προσφυγής σε πιστοληπτική γραμμή (εδώ).

«Τα 37 δισ. ευρώ, που η ΝΔ θέλει να δώσει στις τράπεζες, δεν είναι απλά ένα απόθεμα ρευστότητας, αλλά ένα απόθεμα κυριαρχίας, αξιοπρέπειας & προοπτικής για τον ελληνικό λαό. Αυτό το απόθεμα είναι που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε χαμηλά επιτόκια και έναν καθαρό διάδρομο 15ετίας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Μας την είχαν στημένη το 2015»

Ως προς την τραγική «υπερήφανη» διαπραγμάτευση του 2015, ο κ. Τσίπρας είπε: «Είναι άλλο να με κατηγορούν για ψεύτη και άλλο να έχω τιμήσει την εντολή του ελληνικού λαού ότι έδωσα τη μάχη στην Ευρώπη με εντιμότητα, αλλά δεν υπήρχαν περιθώρια».

«Μας την είχαν στημένη», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους δανειστές. Και σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τα ανεξήγητα που είπε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ – «είχαμε προετοιμαστεί, αλλά οι άλλοι είχαν προετοιμαστει καλύτερα από εμάς»– είπε ότι «και καλύτερα προετοιμασμένοι να είμαστε δεν θα άλλαζε κάτι, αφού είχαν πάρει την καταστροφική -και γι’ αυτούς- απόφαση για Grexit».

Οσο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Ο Βαρουφάκης έκανε πολλά στραβά, αλλά όποιος κι αν ήταν στην θέση του -και ο Μέσι της πολιτικής να ήταν- δεν θα είχε πολλά περιθώρια να πετύχει περισσότερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...