294
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε φωτογραφία από την περιοδεία του στον Βύρωνα | INTIMEnews

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δημιούργησε και πολλαπλασίασε την κρίση ακρίβειας

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 14:23
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε φωτογραφία από την περιοδεία του στον Βύρωνα
|INTIMEnews

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δημιούργησε και πολλαπλασίασε την κρίση ακρίβειας

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 14:23

Σε ρόλο «προφήτη» κοινωνικής έκρηξης εξαιτίας του κύματος ακρίβειας που πλήττει την αγορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε κατά την περιοδεία του την Τετάρτη στον Βύρωνα, μία ακόμη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, βρίσκεται κλεισμένος σε ένα γυάλινο κλουβί, μακριά από τα προβλήματα του κόσμου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ήταν αυτός που δημιούργησε την κρίση ακρίβειας και την πολλαπλασίασε πριν καν «πυκνώσουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας» – αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ουκρανικό, όπου βέβαια αναμένεται ακόμη η πρώτη του επίσημη τοποθέτηση για την απόφαση Πούτιν να αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.

«Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και  αποφεύγοντας να προβεί σε κάποιο σχόλιο για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας (εδώ) σχετικά με το παραδικαστικό κύκλωμα που πήγε να στηθεί επί των ημερών του, προειδοποίησε πως «αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική έκρηξη».

Αλλη επιλογή δεν υπάρχει από τη στήριξη της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Τσίπρας και για μία ακόμη φορά κάλεσε τον Πρωθυπόυργό, αν δεν το κατανοεί αυτό, να επιλέξει την οδό των πρόωρων εκλογών.

«Τον καλώ να συνειδητοποιήσει ότι είναι καλύτερο και για τον ίδιο, η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Να φύγει αξιοπρεπώς και να δοθεί η δυνατότητα σε μία προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξει την κοινωνία και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξαναβγάλουμε την οικονομία και την κοινωνία από αυτή τη βαθιά κρίση στην οποία την έβαλε 2,5 χρόνια τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε στη δήλωσή του από τον Βύρωνα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...