397
| YouTube /@ANT1

Τσίπρας κατά Ανδρουλάκη: Δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2023, 20:40
|YouTube /@ANT1

Τσίπρας κατά Ανδρουλάκη: Δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2023, 20:40

Με βέλη κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιάνη Βαρουφάκη ξεκίνησε η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας απάντησε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο οποίος μια ημέρα πριν τον είχε χαρακτηρίσει «τυμβωρύχο του Ανδρέα Παπανδρέου», με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον τίτλο «Συμβόλαιο για την Αλλαγή», ενός συνθήματος που παραπέμπει ευθέως στα συνθήματα του Κινήματος του ’80, λέγοντας πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην Ιστορία» αλλά και ότι «θα πρέπει να μας ενώνει».

Επιπλέον, «ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του Παπανδρέου», όπως είπε, και τον κάλεσε, μάλιστα, να μην ασχολείται με ζητήματα αισθητικής, όπως το αν μιλάει σε κάποια εκδήλωση με φόντο το πράσινο ή το κόκκινο χρώμα, αλλά με ζητήματα ουσίας, ζητώντας του να τοποθετηθεί επί του εν λόγω «Συμβολαίου».

Σχολιάζοντας εξάλλου το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την αρνητική θέση σχετικά.

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να διεκδικεί να οικειοποιηθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να εκλέγει αυτόν που θα τον κυβερνήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», ήταν τα λόγια του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΜέΡΑ25, ένα άλλο κόμμα που πρωταγωνιστούσε (πρωταγωνιστεί;) στα σενάρια σχηματισμού της λεγόμενης προοδευτικής κυβέρνησης, όπως και για τα σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη που πρόσφατα βρέθηκαν στο επίκεντρο, για τις τράπεζες και το νόμισμα, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, να λάβει σαφείς αποστάσεις από τον πρώην υπουργό του.

«Οι προσωπικές μας σχέσεις δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο από το ’15. Είμαστε ευγενείς ανταλλάσσουμε μια καλημέρα, αλλά με τον άνθρωπο που ηχογραφούσε τις συνομιλίες μας και την ώρα που εμείς δεινοπαθούσαμε να σώσουμε τη χώρα αυτός κοίταζε να βγάλει ένα βιβλίο και μια ταινία για να κάνει ήρωα τον εαυτό του και να κρεμάσει τους τότε συντρόφους του ως προδότες, δεν μπορεί να υπάρξει μια σχέση εμπιστοσύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο σχέδιο «Δήμητρα» μίλησε για «εμμονές» του κ. Βαρουφάκη, ίδιες με εκείνες «που είχε και ο κ. Σόιμπλε», για μια «εμμονή» που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της.

Αρνήθηκε εκ νέου δε ότι συναντήθηκε μαζί του εντός της εβδομάδας, όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Απογευματινή». Σχετική διάψευση επ’αυτού είχε υπάρξει και από την πλευρά του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...