617
O Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ | YouTube/SKAI

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας είναι τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 21:48
O Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ
|YouTube/SKAI

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας είναι τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2023, 21:48

Σταθερός στον αφορισμό του —«ούτε Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε Αλέξης Τσίπρας για Πρωθυπουργός»— εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε: ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει, και εάν θέλουν να γίνουν Πρωθυπουργοί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, θα γίνουν με άλλα πρόσωπα, και όχι με το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι το μέλλον της πατρίδας δεν είναι μεταξύ του ελιτισμού του κ. Μητσοτάκη και του λαϊκισμού του κ. Τσίπρα. Υπάρχει τρίτος δρόμος συνεργασιών, συγκλίσεων προσώπων κοινής αποδοχής που μπορούν να φέρουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα, εξήγησε, χωρίς πάντως να δώσει ένα στίγμα για το ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το πρόσωπο «κοινής αποδοχής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε με μια δόση ειρωνείας ότι αν αυτά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν ότι πρέπει να πάνε με τον αρχηγό τους μέχρι τέλους, ας υπογράψουν προγαμιαίο συμβόλαιο και όποιος είναι πρώτος να συγκυβερνήσουν να τον κάνουν Πρωθυπουργό. Τα δύο αυτά πρόσωπα (ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας) κρίθηκαν, υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης παραπέμποντας τόσο στην τετραετία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και σε αυτήν της ΝΔ, η οποία, όπως εξήγησε εξελέγη με σύνθημα τη βελτίωση του κράτους και την αποκατάσταση των θεσμών και αντ’ αυτού είδαμε υποκλοπές, φαινόμενα τύπου Πάτση και βεβαίως την τραγωδία των Τεμπών.

«Μπορούν να βγουν πρωθυπουργοί χωρίς εμάς, δεν βάζω κανένα βέτο εγώ» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ το παιχνίδι που κάνει η ΝΔ, να λέει ότι εγώ και το ΠΑΣΟΚ, που θυσιάστηκε για να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ, θα συγκυβερνήσω με τον Βαρουφάκη… Είναι πιθανότερο να συγκυβερνήσει ο Μητσοτάκης με τον Βαρουφάκη παρά εγώ» δήλωσε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είχαν καταψηφίσει την πρώτη δανειακή σύμβαση που είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ το 2010.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «η παραχάραξη της Ιστορίας κάνει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να έχει το θράσος να θέλει να εντάξει το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που θυσιάστηκε να μείνει η χώρα στο ευρώ και στην ευρωπαϊκή προοπτική, με τον Βαρουφάκη, πάει πάρα πολύ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ο κ. Τσίπρας παρουσίασε την Τετάρτη ως «Συμβόλαιο για την Αλλαγή», σε μια απροκάλυπτη λογοκλοπή της «Αλλαγής» με την οποία εξελέγη το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, στην Εξουσία.

«Ο κ. Τσίπρας με όλα αυτά που κάνει, προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματα του, γίνεται απλά ένας τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, όμως ζούμε σε μια άλλη εποχή διευκρίνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Το ΠΑΣΟΚ, εξήγησε, προσέφερε πολλά στον ελληνικό λαό, το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, μείωσε τις ανισότητες, ήρε τις διακρίσεις που υπήρχαν πριν το ’81, άλλα τώρα είμαστε στο 2023 και πρέπει να τοποθετηθούμε για τη σύγχρονη Ελλάδα.

«Ο λαός θέλει λύσεις, και οι λύσεις δεν έρχονται με τα συνθήματα, ειδικά από πρόσωπα που έχουν χτυπήσει λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε.

Ο κ. Τσίπρας μαζί με τη ΝΔ κάνανε τα παιχνίδια του λαϊκισμού για να κατακτήσουν την εξουσία και τα παλαιότερα χρόνια πήγαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Είναι αναξιόπιστα και τα δύο κόμματα, υπενθύμισε.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον λαό να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ. Δεν σκληραίνω τον λόγο μου, είναι σκληρή η πραγματικότητα, διευκρίνισε χαρακτηριστικά. Χρειάζονται γενναίες αλλαγές για ισχυρή προοπτική για όλους με ισχυρό κοινωνικό κράτος και βιώσιμη ανάπτυξη, προσέθεσε.

«Αν περιμένουν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι ότι θα κλείσω τα μάτια στην πραγματικότητα της γενιάς μου και των νεότερων γενεών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι Έλληνες, για να κάνω κυβέρνηση με τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, μάλλον μιλάμε για ένα λάθος πρόσωπο», ξεκαθάρισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...