663
Στον δρόμο προς τις καλπες ή στον δρόμο της τοξικότητας; Ο Κώστας Ζουράρις απάντησε παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της «οικοδέσποινας» Μαρίας Σαράφογλου να πέσουν οι τόνοι της συζήτησης στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 | ΥouTube/ΑΝΤ1

Η ΝΔ απάντησε στο «κωλόπαιδα» του Ζουράρι για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2023, 16:48
Στον δρόμο προς τις καλπες ή στον δρόμο της τοξικότητας; Ο Κώστας Ζουράρις απάντησε παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της «οικοδέσποινας» Μαρίας Σαράφογλου να πέσουν οι τόνοι της συζήτησης στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1
|ΥouTube/ΑΝΤ1

Η ΝΔ απάντησε στο «κωλόπαιδα» του Ζουράρι για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2023, 16:48

Μεταγραφή από τους πάλαι ποτέ κυβερνητικούς εταίρους του Αλέξη Τσίπρα, ΑΝΕΛ, ο Κώστας Ζουράρις, νυν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, επιστράτευσε για μία ακόμη φορά τον γνωστό αγοραίο λόγο του για να εκφράσει -αυτή τη φορά- την αντίθεσή του κόμματός του στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ και να υποσχεθεί «μπακαλίστικα» -όπως πριν από μερικές ώρες και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας- την άμεση κατάργησή της αν αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε σε τηλεοπτική συζήτηση στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τις θέσεις των κομμάτων σε μία σειρά από μείζονα ζητήματα και την ψήφο των νέων, με καλεσμένους επίσης τον Ιάσονα Φωτήλα, υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, τον επίσης υποψήφιο στην Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, Αντώνη Σαουλίδη, και τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική Γιώργο Πέρρο.

Και ήταν εξαρχής εριστικός, θέλοντας να επιβάλει τη δική του ατζέντα στη συζήτηση.

Πηγαίνοντας στο θέμα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, «μίλησε για αίσχος της [υπουργού Παιδείας Νίκης] Κεραμέως», που «έστειλε 40.000 παιδιά – όσα έχουν λεφτά- στα ιδιωτικά κολλέγια – και ταυτόχρονα δημιουργεί και συνταγματική ανωμαλία διότι καταργεί την ισότητα των πολιτών και μαθητών».

«Πηγαίνετε από το ένα θέμα στο άλλο. Είστε υπέρ της κατάργησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής;» τον ρώτησε τότε η παρουσιάστρια του δελτίου Μαρία Σαράφογλου, με εκείνον – πάντα εριστικό – να της απαντά:

«Σας υπενθυμίζω ότι είμαστε συνιδιοκτήτες στην τηλεόραση. Εγώ αποφασίζω τι θα πω, απαντώ σε ερωτήσεις δικές μου».

«Κάνουμε διάλογο, μπορείτε να τοποθετηθείτε και να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά θέλω να μου απαντήσετε και στο ερώτημα που τίθεται στη συζήτησή μας», επέμεινε η κυρία Σαράφογλου και ρώτησε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ αν είναι εφαρμόσιμο το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας και σε ποιους απευθύνεται.

«Για παράδειγμα -απάντησε ο Κώστας Ζουράρις-  πρέπει να καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής , το τερατούργημα αυτό της Κεραμέως που έστειλε στα ιδιωτικά εμπορο-χρηματιστήρια τα πλουσιόπαιδα, τα κωλόπαιδα, όσα έχουν λεφτά», δηλώνοντας παράλληλα δάσκαλος 70 χρόνια!

«Ας μην χρησιμοποιούμε τέτοιες εκφράσεις», παρενέβη εκ νέου η Μαρία Σαράφογλου, ενώ έντονη ήταν αντίδραση από τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα που κάλεσε τον Κώστα Ζουράρι να ανακαλέσει.

«Οσα παιδιά η οικογένειά τους έχει λεφτά, είναι κωλόπαιδα; Tι λέτε κύριε, σας παρακαλώ. Μην προσβάλλετε την ελληνική κοινωνία ότι είναι κωλόπαιδα τα παιδιά των οποίων η οικογένεια έχει καλή οικονομική κατάσταση . Τι είναι αυτά που λέτε; Δεν ντρέπεστε λιγάκι, κι είστε και δάσκαλος; Δάσκαλε που δίδασκες. Είναι ελεεινό αυτό που είπατε και σας καλώ να το πάρετε πίσω», διαμαρτυρήθηκε ο κ. Φωτήλας, με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται με γελοία -και συνάμα εξόχως προσβλητικά- υπονοούμενα:

«Φωτήλα, εσένα θα πάρω πίσω», είπε, σπεύδοντας να επαναλάβει την προεκλογική υπόσχεση Τσίπρα ότι «την επομένη των εκλογών, θα αποσύρουμε αμέσως την ελάχιστη βάση εισαγωγής με την οποία ένα παιδί που έχει 9.000 ευρώ μπορεί να μπει στα ιδιωτικά, ενώ ένα παιδί που δεν έχει 9000 ευρώ δεν μπορεί να μπει».

«Γνήσιος εκπρόσωπος του Πολακισμού»

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στο κρεσέντο χυδαιότητας Ζουράρι, με επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα ο αθυρόστομος πρώην υφυπουργός Παιδείας επί Πρώτης Φοράς Αριστερά, δεν θα ήταν καν υποψήφιος!

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Ζουράρις, σε μια κρίση ειλικρίνειας, αποκάλυψε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον AΝΤ1, όλα αυτά που πιστεύουν, αυτά που προσπαθούν να κρύψουν, αυτά που σκέφτονται και δεν λένε οι συνάδελφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η Πειραιώς.

«Ερωτώμενος για το πρόγραμμα του κόμματός του, απάντησε: ”Το πρόγραμμα να το ζητήσετε από τις καφετζούδες”», ενώ «σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του αποκάλεσε ”κωλόπαιδα” τους φοιτητές ιδιωτικών πανεπιστημίων», περιγράφεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:

«Ο κ. Ζουράρις πέρα από την πραγματικότητα, που όλοι έχουμε καταλάβει σχετικά με το ”μη πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε όλη την τοξικότητα και το διχαστικό δηλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ με τον πιο κυνικό, χυδαίο, μέχρι και υβριστικό τρόπο. Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Ζουράρις δεν θα ήταν καν υποψήφιος. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ακόμα εκφραστής της κεντρικής γραμμής του Πολακισμού! Ισως ο πιο ειλικρινής!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...