432
| George Vitsaras / SOOC

Διαψεύδουν Τσίπρας και Βαρουφάκης τα περί μυστικής συνάντησής τους στο Σούνιο

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2023, 10:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/05/2023, 13:11
|George Vitsaras / SOOC

Διαψεύδουν Τσίπρας και Βαρουφάκης τα περί μυστικής συνάντησής τους στο Σούνιο

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2023, 10:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/05/2023, 13:11

Δημοσίως ο Αλέξης Τσίπρας αποκηρύσσει τον Γιάνη Βαρουφάκη –μόλις την περασμένη Κυριακή, μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν γραμματέα του ΜέΡΑ25 ότι είναι «φίλος» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και υπενθύμισε ότι είχε έρθει «σε ρήξη» μαζί του το 2015. Ιδιωτικώς όμως; Διότι στο φύλλο της την Τρίτη, η «Απογευματική» υποστήριξε ότι οι δύο πολιτικοί τα είπαν τη Δευτέρα στη βίλα του κ. Τσίπρα στο Σούνιο –και όλα αυτά με υπόβαθρο την πολυσυζητημένη πλέον «κυβέρνηση ηττημένων», μια ενδεχόμενη δηλαδή κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κατά το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, ο κ. Βαρουφάκης επισκέφτηκε τη Δευτέρα τον κ. Τσίπρα στο Σούνιο, λίγη ώρα προτού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβεί στη Δραπετσώνα για να μιλήσει για την Πρωτομαγιά.

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» το πρωί της Τρίτης το διέψευσε, λέγοντας μάλιστα για ότι πρόκειται για «τραμπικές τακτικές» και fake news, καθώς μετά από το δημοσίευμα και τη διακίνιση της «πληροφορίας», ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να το σχολιάσει στη συνέντευξή του στο Open. O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε σκωπτικά ότι «δεν μπορώ να εξηγήσω τον ξαφνικό έρωτα Μητσοτάκη – Βαρουφάκη». Και επέμεινε: «Δεν κάνω συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων στα κρυφά».

Σε διάψευση προχώρησε και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, κάνοντας και αυτός λόγο για «fake news» και καυτηριάζοντας την σχετική αναφορά του Πρωθυπουργού στο Open.

Σε κάθε περίπτωση, οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη έχουν περάσει από πολλά κύματα όλα αυτά τα χρόνια –από μια μεγάλη φιλία, που προϋπήρχε της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, σε μια ακραία αντιπαλότητα– και υπό αυτό το πρίσμα, μια συνάντηση Πρωτομαγιά στο Σούνιο, θα μπορούσε να είναι σε ένα από αυτά τα κύμματα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε τον κ. Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών σε εκείνο το δραματικό πρώτο εξάμηνο του 2015 και τον έχρισε έτσι υπεύθυνο της δήθεν «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές –μέχρι και «σημαντικό asset για την κυβέρνηση και για τη χώρα» τον χαρακτήριζε. Μετά τον είδε να αποχωρεί από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έπειτα παραδέχτηκε ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν ένα από τα σημαντικότερα λάθη που έκανε ως Πρωθυπουργός. Τώρα από τη μία ο κ. Τσίπρας καλεί το ΜέΡΑ25 να συμμετάσχει σε «προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» και από την άλλη περιγράφει τον κ. Βαρουφάκη ως έναν συνομιλητή του άλλοτε υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, λόγω του σχεδίου «Δήμητρα» που στην ουσία είναι σχέδιο για Grexit. Και τώρα μια εφημερίδα έφτασε να κάνει λόγο για μυστική συνάντησή τους στο Σούνιο. Η οποία διαψεύστηκε βέβαια από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...