346
Ο Αλ. Τσίπρας στην Ηλεία | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Τσίπρας: Ευχαριστώ όσους αγνόησαν τις εντολές να απομακρυνθούν

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 00:31
Ο Αλ. Τσίπρας στην Ηλεία
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Τσίπρας: Ευχαριστώ όσους αγνόησαν τις εντολές να απομακρυνθούν

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 00:31

«Θέλω κλείνοντας, για άλλη μία φορά να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, σε όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Και κυρίως στους εθελοντές, σε αυτούς που αγνόησαν τις εντολές να απομακρυνθούν, πολλές φορές και με κίνδυνο της ζωής τους, για να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί, για να σώσουν περιουσίες, ανθρώπινες ζωές, ζώα». Αυτή η φράση του Αλέξη Τσίπρα από την Ηλεία, όπου περιόδευσε την Πέμπτη, για να δει από κοντά τις πυρόπληκτες περιοχές, προκάλεσε αίσθηση.

Διότι είναι ασυνήθιστο, αν όχι αδόκιμο και επικίνδυνο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας χώρας να επιδοκιμάζει την απείθεια στις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας και να παροτρύνει τους πολίτες να μην υπακούουν στις εντολές της αστυνομίας βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε «αυτούς που αγνόησαν τις εντολές να απομακρυνθούν, πολλές φορές και με κίνδυνο της ζωής τους».

Του ξέφυγε;

Θα ήταν μια εξήγηση. Θα ήταν μια εξήγηση αν δεν είχε προηγηθεί μια ολόκληρη πολεμική στο Διαδίκτυο και σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, όπου η στρατηγική της Πολιτείας να διατάσσει εκκενώσεις οικισμών, μέσω του πρωτοπόρου μηχανισμού του 112, ώστε να αποφευχθούν οι εγκλωβισμοί και οι θάνατοι —κάτι που συνέβη με εφιαλτικό τρόπο στο Μάτι, επί κυβερνήσεως Τσίπρα— είχε λοιδορηθεί, αν όχι αμφισβητηθεί.

Θα ήταν μια εξήγηση ότι του ξέφυγε του κ. Τσίπρα, αν δεν είχε προηγηθεί η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «χυδαίας σπέκουλας» με το θέμα των εκκενώσεων —«θεωρώ χυδαία την σπέκουλα η οποία χτίστηκε κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε κάποια ΜΜΕ, πάνω στο ζήτημα των εκκενώσεων, κάνοντας άλλες παραπομπές στις οποίες δεν θέλω καν να αναφερθώ. Εχουμε πολύ τραυματικές εμπειρίες στο συλλογικό υποσυνείδητο από άλλες πυρκαγιές του παρελθόντος» είχε μόλις πει ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος, με την τελευταία φράση του στην τραγωδία στο Μάτι, όπου θρηνήσαμε 102 ανθρώπους και υπήρχαν αμέτρητοι άλλοι εγκαυματίες. Γιατί ακριβώς δεν εκκενώσαμε εγκαίρως τον οικισμό.

Κι όμως ο κ. Τσίπρας, χαϊδεύοντας αυτιά διαφόρων, είπε ότι ευχαριστεί όσους αγνόησαν τις εντολές του κράτους για εκκένωση, υιοθετώντας κατ΄ουσίαν όχι μόνο όσους αμφισβητούν τη στρατηγική της πολιτείας απέναντι στις πυρκαγιές, αλλά και υπονομεύοντάς την.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...