378
Στιγμιότυπο από τη διάσωση των ναυαγών | ΣΚΑΙ

Ναυάγιο στη Μήλο: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη διάσωση των 18 ναυαγών

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2021, 21:51
Στιγμιότυπο από τη διάσωση των ναυαγών
|ΣΚΑΙ

Ναυάγιο στη Μήλο: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη διάσωση των 18 ναυαγών

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2021, 21:51

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν στη θάλασσα οι 18 επιβαίνοντες θαλαμηγού η οποία βυθίστηκε το πρωί της Πέμπτης σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μήλου.

Η άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού και σκαφών που έπλεαν στην περιοχή απέτρεψε την τραγωδία. Μόνο ένας από τους επιβαίνοντες είχε ελαφρά τραύματα.που αντιμετωπίστηκαν γρήγορα.

Τα αίτια παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού έλαβε σήμα SOS περίπου στις 10:30.

Το σκάφος, μήκους 28 μέτρων, με σημαία Μεγάλης Βρετανίας, βυθίστηκε πολύ γρήγορα στη θαλάσσια περιοχή 16 μίλια βορειοδυτικά της Μήλου, ενώ έπλεε προς τις Σπέτσες. Στο σημείο έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Επέβαιναν 18 άτομα (11 άνδρες και 7 γυναίκες) που όλα βρέθηκαν στη θάλασσα. Μεταξύ των επιβαινόντων, οι οποίοι είναι όλοι Έλληνες, ήταν πέντε ανήλικα παιδιά (δύο αγόρια και τρία κορίτσια) και τα επτά μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού.

Σύμφωνα με το cyclades24 στο σκάφος επέβαιναν μέλη της οικογένειας του βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργου Βαγιωνά και συγκεκριμένα η κόρη του και ο σύζυγός της.

Στη θαλάσσια περιοχή βρισκόταν το ταχύπλοο Sea Jet 2, το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία περισυλλογής των επιβαινόντων. Ακόμη έσπευσαν τρία πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Όταν πήγα εγώ αντίκρισα, ας πούμε ήταν μία σχεδία στην οποία ήταν μέσα 8 με 10 άτομα και οι άλλοι όλοι ήταν γύρω γύρω διάσπαρτοι, δηλαδή ήταν δύο από εδώ, ένας από εκεί. Καταλαβαίνετε ότι έπρεπε κιόλας να γυρίζω και γύρω-γύρω να περισυλλέγω τους ανθρώπους» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο καπετάνιος του Sea Jet, Μιχάλης Μακρής.

«Την ώρα που έφτασα στην περιοχή το σκάφος ήταν πλέον ημιβυθισμένο, δηλαδή ήταν η πλώρη του γύρω στα δύο μέτρα έξω από το νερό. Το άλλο όλο το σκάφος ήταν κάτω.  Μιλάμε για ένα σκάφος από ό,τι έμαθα και εγώ, γιατί δεν ξέρω δεν πρόλαβα να το δω, είναι γύρω στα 30 μέτρα. Ήμασταν σχετικά κοντά τους μπορώ να πω δηλαδή ήμουνα 20 λεπτά, μακριά τους. Απλώς κράτησε λίγο παραπάνω η όλη περισυλλογή γιατί υπήρχαν αυτές οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και μας δυσκόλεψαν», πρόσθεσε ο καπετάνιος.

Οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν για προληπτικό έλεγχο στο Κέντρο Υγείας Μήλου. Ενας άνδρας 58 ετών με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι χρειάστηκε επιπλέον εξετάσεις, αλλά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η κατάστασή του δεν ενέπνεε ανησυχία.

Φως στα αίτια του ναυαγίου αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των επιβαινόντων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...