155
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων | Intime/Pool

Τσιόδρας: Μας προβληματίζουν τα κλιματιστικά για την μετάδοση του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 19:04
Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων
|Intime/Pool

Τσιόδρας: Μας προβληματίζουν τα κλιματιστικά για την μετάδοση του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2020, 19:04

Αναφερόμενος στην έρευνα των κινέζων ερευνητών για την συμβολή των κλιματιστικών στη μετάδοση του κορονοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας, δήλωσε, το απόγευμα της Τρίτης, ότι το ζήτημα απασχολεί και τους έλληνες επιστήμονες.

Μάλιστα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι είναι ένα από τα θέματα που εξετάζει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ώστε να αποφασίσει αν χρειάζονται και άλλα μέτρα πέραν της απόστασης ασφαλείας των δύο μέτρων σε χώρους, όπως γραφεία, καταστήματα και χώροι εστίασης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, είπε ότι ο ίδιος προτιμά να έχει τα παράθυρα ανοικτά και όχι το κλιματιστικό, για λόγους ασφαλείας. Ομως, αν είναι απολύτως απαραίτητο να λειτουργήσει το κλιματιστικό, τότε συμβούλεψε ότι το μηχάνημα δεν πρέπει να βρίσκεται στη λειτουργία ανακύκλωσης του αέρα στον εσωτερικό χώρο.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε ότι, σε έρευνες ελληνικών επιστημονικών ομάδων, τις οποίες δεν κατονόμασε, καθώς αναμένεται η δημοσίευσή τους, εντοπίστηκαν ίχνη του κορονοϊού σε κλιματιστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...