561
Συγγενής των θυμάτων κατά την προσαγωγή του οδηγού του σκάφους στα δικαστήρια | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συγγενείς κατά του 77χρονου χειριστή του φονικού ταχύπλοου στην Αίγινα

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2016, 15:28
Συγγενής των θυμάτων κατά την προσαγωγή του οδηγού του σκάφους στα δικαστήρια
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συγγενείς κατά του 77χρονου χειριστή του φονικού ταχύπλοου στην Αίγινα

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2016, 15:28

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα -μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι πέντε ετών- έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη όταν ένα ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος (λάντζα) που μετέφερε 20-25 άτομα στο νησάκι της Μονής στην Αίγινα. Οι επιβαίνοντες στο τουριστικό έπεσαν στη θάλασσα. Τουλάχιστον 15 είναι οι τραυματίες από την πρόσκρουση των δύο σκαφών, από τους οποίους δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οδηγός του ταχύπλοου ήταν 77χρονος άνδρας που οδηγήθηκε την Τετάρτη στον εισαγγελέα στον Πειραιά. Εκεί βρισκόταν μία γυναίκα, η θεία της μικρής που έχασε τη ζωή της, προσπάθησε να επιτεθεί στον οδηγό, αλλά την συγκράτησαν αστυνομικοί.

Ο κυβερνήτης του ταχύπλοου έχει πει ότι το περιστατικό οφείλεται σε στιγμιαία απροσεξία και ότι δεν είδε έγκαιρα το τουριστικό σκάφος, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης. Ο οδηγός της λάντζας φέρεται ακόμη να κόρναρε στο ταχύπλοο αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στη μία το μεσημέρι της Τρίτης όταν ταχύπλοο εμβόλισε τη λάντζα που μετέφερε παραθεριστές από το λιμάνι της Πέρδικας στο νησάκι στα ανοιχτά της Αίγινας. Πρόκειται για ένα από τα σκάφη που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια προς τη Μονή. Στην περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Το ταχύπλοο, το οποίο είχε μεγάλες μηχανές και καμπίνα, χτύπησε και εμβόλισε το τουριστικό που κόπηκε στα δύο και ανατράπηκε.

Αυτόπτης μάρτυρας, που θα έμπαινε σε επόμενο δρομολόγιο, είπε στο Mega ότι «τρέξαμε να τους βγάλουμε τους ανθρώπους γιατί ήταν στη θάλασσα. Αλλοι άνθρωποι κολυμπούσαν, άλλοι ήταν αναίσθητοι, άλλοι είχαν πνιγεί». Ο ίδιος είπε ότι δεν είδε το ταχύπλοο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, ο χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο. Ο 77χρονος χειριστής είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Επιτόπου στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα.

Από την πρόσκρουση σκοτώθηκαν ο χειριστής της λάντζας, ένα κοριτσάκι πέντε ετών και ένας 44χρονος άνδρας που ήταν ο πατέρας του παιδιού. Αργότερα ανασύρθηκε νεκρός από τον βυθό άλλος ένας άνδρας 40-45 ετών. Στο σκάφος επέβαινε και ο 9χρονος γιος του άνδρα που σκοτώθηκε, ενώ η μητέρα του μικρού, που δεν θέλησε να τους ακολουθήσει στην εκδρομή, υπέστη ισχυρό σοκ στο άκουσμα της τραγικής είδησης.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 15, οι δύο σοβαρά και άλλοι με ελαφρύτερα τραύματα και ισχυρό σοκ.

Οι δύο σοβαρά τραυματίες είναι μια 29χρονη αλλοδαπή, που μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και ένας 16χρονος, που φέρει τραύματα στον φάρυγγα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Αλλα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στη Νίκαια με θλαστικά τραύματα και κατάγματα, ενώ στο 401 διακομίστηκε ένας αστυνομικός, που ήταν σε διακοπές και επέβαινε στο σκάφος.

Η 29χρονη υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα και φαίνεται να γλιτώνει τον ακρωτηριασμό.

ΝΔ: «Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος»

Την ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα, επεσήμανε με ανακοίνωσή της η ΝΔ, η οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων: «Η ναυτική τραγωδία στην θαλάσσια περιοχή της Αίγινας συγκλονίζει κάθε Ελληνα. Απαιτείται οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...