424
Ο… αρχίατρος Τραμπ εξηγεί στους γιατρούς το πώς και το γιατί των 200.000 θανάτων από κορονοϊό επί ημερών του | REUTERS/Leah Millis TPX IMAGES OF THE DAY

Τραμπ: Συνωμότες οι γιατροί, απεργάζονται την ήττα μου!

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2020, 20:10
Ο… αρχίατρος Τραμπ εξηγεί στους γιατρούς το πώς και το γιατί των 200.000 θανάτων από κορονοϊό επί ημερών του
|REUTERS/Leah Millis TPX IMAGES OF THE DAY

Τραμπ: Συνωμότες οι γιατροί, απεργάζονται την ήττα μου!

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2020, 20:10

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε ακόμη μία δημόσια διαμάχη με εκπρόσωπο της αμερικανικής ιατρικής κοινότητας, τις απόψεις του οποίου σχετικά με το όλο πλέγμα του κορονοϊού (μέσα προστασίας, εμβόλιο, κ.λπ.) αμφισβήτησε ευθέως. Ο δόκτωρ που δέχθηκε τις προεδρικές επικρίσεις είναι ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής του εκεί Κέντρου Ελέγχου και Πρόσληψης Νοσημάτων.

Ο Τραμπ κυρίως επιχείρησε να απαξιώσει τη θέση που έχει εκφράσει ο Ρέντφιλντ και αφορά την καθοριστική για την προστασία της δημόσιας υγείας χρήση της μάσκας από τον πληθυσμό. Ακόμη, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να πει στον γιατρό ότι δεν κατάλαβε καλά τις προεδρικές δηλώσεις και ότι «μπερδεύτηκε» όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για το αμερικανικό εμβόλιο.

Ολα αυτά τα εξωφρενικά επεισόδια είναι σχεδόν καθημερινή υπόθεση στις ΗΠΑ καθώς πλησιάζει η ημέρα των εκλογών. Ο Τραμπ καλλιεργεί επιμελώς τη σύγκρουση με τους ιατρούς, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των θανόντων από κορονοϊό Αμερικανών ξεπέρασε τις διακόσιες χιλιάδες.

Ο Τραμπ ενοχλήθηκε επειδή ο Ρέντφιλντ κατέθεσε στη Γερουσία ότι ένα εμβόλιο ίσως είναι διαθέσιμο στο αμερικανικό κοινό του χρόνου. Γιατί ενοχλήθηκε;  Διότι αυτός, ως πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, έχει υποσχεθεί την Παρασκευή του εμβολίου «μέσα σε λίγες εβδομάδες» και τη διάθεσή του «σε μερικές ακόμη».

«Νομίζω ότι έκανε λάθος με αυτή τη δήλωσή του» δήλωσε ο Τραμπ για τον Ρέντφιλντ, λίγες ώρες μετά την κατάθεση του Ρέντφιλντ στη Γερουσία. «Οταν το είπε, πιστεύω ότι τελούσε εν συγχύσει».

Οι γιατροί όμως, όπως και κάθε σοβαρός παρατηρητής, βλέπουν ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόσληψης Νοσημάτων δέχεται ευκαιριακή πολιτικάντικη επίθεση από τον Τραμπ. Αναφέρονται, δε, σε έναν οργανισμό με αρμοδιότητα την καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών, ο οποίος πριν από τη διοίκηση Τραμπ θεωρούνταν πρότυπο παγκοσμίως.

Ετσι ο Ασίζ Τζα, πρύτανης της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Brown, επενέβη και δήλωσε στα αμερικανικά Μέσα ότι όσον αφορά τον «καβγά» Τραμπ – Ρέντφιλντ «δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος άνθρωπος μπερδεύτηκε». Και ο ίδιος συμπλήρωσε: «Ο γιατρός έχει δίκιο για τις μάσκες». Ετσι ο Τζα ζήτησε να αφεθούν επιτέλους οι ιατροί ήσυχοι, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς προβοκάτσιες.

Ο Τραμπ έχει διαβρώσει την πίστη του κόσμου στους υγειονομικούς φορείς γελοιοποιώντας τις προειδοποιήσεις που έχουν εκδώσει σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί ο κορονοϊός. Δεν θέλει τη μάσκα, ενώ αδιαφορεί επιδεικτικά για τις προτεινόμενες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τον κυβερνητικό μηχανισμό του Τραμπ δεν σταματούν να επιδίδονται σε θεωρίες συνωμοσίας, υπονομεύοντας το κύρος της αμερικανικής Ιατρικής. Εφθασαν στο σημείο κιόλας να υποστηρίζουν ότι οι επιστημονικώς υπεύθυνοι για τη χάραξη της υγειονομικής πολιτικής σε καιρούς πανδημίας είναι απλώς συνωμότες που απεργάζονται την ήττα των Ρεπουμπλικανών στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...