278
Oι φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ώθησαν τον Αμερικανό πρόεδρο σε μία ακόμη παράξενη δήλωση | Reuters

Τραμπ: Πολεμήστε τις φωτιές με τσουγκράνες όπως οι Φινλανδοί

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 19:54
Oι φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ώθησαν τον Αμερικανό πρόεδρο σε μία ακόμη παράξενη δήλωση
|Reuters

Τραμπ: Πολεμήστε τις φωτιές με τσουγκράνες όπως οι Φινλανδοί

Protagon Team Protagon Team 21 Νοεμβρίου 2018, 19:54

Ρεζίλι σε όλο το Διαδίκτυο έγινε και πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, καλώντας κατά την επίσκεψή του στην πολιτεία τις Αρχές να… αντιγράψουν την Φινλανδία και να καθαρίζουν με τσουγκράνες τα δάση προκειμένου να αποτρέψουν τις φονικές πυρκαγιές!

Όπως είπε ο πρόεδρος, την ιδέα του την έδωσε ο Φινλανδός ομόλογός του: «Πρέπει να φροντίζετε το έδαφος. Ξέρετε το έδαφος των δασών είναι πολύ σημαντικό», είπε ο Τραμπ στη διάρκεια του ταξιδιού του. «Μίλησα με τον πρόεδρο της Φινλανδίας,  χώρας δασών και δαπανούν πολύ χρόνο για καθαριότητα με τις τσουγκράνες και κάνοντας διάφορα και δεν έχουν πρόβλημα».

Αλλά σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της χώρας του, ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο ανέφερε ότι δεν θυμάται ποτέ να είπε κάτι τέτοιο στον αμερικανό ομόλογό του!

«Η Φινλανδία είναι μια χώρα καλυμμένη με δάση, αλλά έχουμε κι ένα καλό σύστημα παρακολούθησης σε περίπτωση πυρκαγιών», είπε ο Νιινίστο αναφερόμενος στη συζήτηση με τον Τραμπ και παραδεχόμενος πως το μυστικό για την αποτροπή των πυρκαγιών βρίσκεται σ’ ένα εκτεταμένο δίκτυο επιτήρησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε… πάρτι στο twitter, με πολλούς Αμερικανούς, αλλά και Φινλανδούς χρήστες να σπεύδουν να αναρτήσουν φωτογραφίες που τους δείχνουν να κρατούν τσουγκράνες στα χέρια για να ειρωνευτούν τον Τραμπ.

Μάλιστα εμφανίστηκε και το hashtag #rakingAmericagreatagain που μεταφράζεται ως “Με μια τσουγκράνα κάνουμε σπουδαία ξανά την Αμερική”, ένα λογοπαίγνιο με το προεκλογικό μότο του αμερικανού προέδρου.

 

«Κάνε την Αμερική ξανά… τσουγκράνα», έγραψαν πολλοί χρήστες του Διαδικτύου, ειρωνευόμενοι το προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ

 

Μια νεαρή Φινλανδή ποζάρει με την τσουγκράνα της, τρολάροντας τον Τραμπ. Meira Pappi/via REUTERS

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...