224
| REUTERS/Rachel Mummey

Τραμπ εναντίον Πάουελ και ΜΜΕ: Ελπίζω και εμένα να μου φερθούν έτσι όταν πεθάνω

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 13:04
|REUTERS/Rachel Mummey

Τραμπ εναντίον Πάουελ και ΜΜΕ: Ελπίζω και εμένα να μου φερθούν έτσι όταν πεθάνω

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 13:04

Ούτε 24 ώρες δεν είχαν περάσει από τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ στις ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχασε την ευκαιρία να βγάλει μία βιτριολική ανακοίνωση για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Τζορτζ Μπους, ο οποίος όμως από το 2008 και έπειτα στήριζε τους Δημοκρατικούς.

«Εκανε πολλά λάθη, αλλά τέλος πάντων, ας αναπαυθεί εν ειρήνη!», έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός από το πολιτικό φάσμα της χώρας, που δεν απέτισε φόρο τιμής στον πρώην αρχηγό του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Υπέροχο να βλέπεις πώς ο Κόλιν Πάουελ, ο οποίος έκανε μεγάλα λάθη στο Ιράκ και κυρίως με τα αποκαλούμενα όπλα μαζικής καταστροφής, αντιμετωπίζεται στον θάνατό του τόσο όμορφα από τα μέσα παραπληροφόρησης (Fake News Media). Ελπίζω αυτό να συμβεί και σε μένα κάποια μέρα», έγραψε ο Τραμπ στην ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος κατηγόρησε επίσης τον εκλιπόντα ότι ήταν «δήθεν Ρεπουμπλικάνος», «πάντα έτοιμος να επιτίθεται σε άλλους Ρεπουμπλικάνους», κριτική που του ασκούσε συχνά, καθώς ο Πάουελ είχε στηρίξει τόσο τη Χίλαρι Κλίντον όσο και τον Τζο Μπάιντεν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Τραμπ «λέει ψέματα όλη την ώρα».

Ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και έπειτα υπουργού Εξωτερικών, ήταν επίσης ιδιαίτερα επικριτικός κατά του Τραμπ μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, με την εισβολή του όχλου των υποστηρικτών του πρώην προέδρου στο Καπιτώλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...