259
|

Τούρκοι χάκερ ισχυρίζονται ότι «έριξαν» τo site του έλληνα πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 19:29

Τούρκοι χάκερ ισχυρίζονται ότι «έριξαν» τo site του έλληνα πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 19:29

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η ιστοσελίδα του έλληνα πρωθυπουργού «primeminister.gr» – επανήλθε το βράδυ της ίδιας ημέρας, ώρες αργότερα.

Τούρκοι χάκερ, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι στη σελίδα τους στο facebook, το έκαναν αυτό ως απάντηση στην οργή της Ελλάδας για την προσευχή στην Αγία Σοφία.

Πρόκειται για μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται Aslan Neferler Tim, η οποία άφησε το εξής μήνυμα: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα, μην εκπλήσσεσαι, μη μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».

«To site έχει υποστεί hacking. Η Αγία Σοφία είναι δική μας», έγραψαν, επίσης, στο twitter.

Για προσπάθεια παραβίασης από αγνώστους της ιστοσελίδας του Πρωθυπουργού, που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, έκανε λόγο -αργά το βράδυ της Παρασκευής- το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τονίζοντας ότι «ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή».

Επισημαίνει ότι «τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες, τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης».

«Σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές θα συνεχιστεί η έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης» ανέφερε το Μαξίμου, δίχως να σχολιάσει πουθενά την ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης από τούρκους χάκερ.

Αρχικά, βέβαια, κύκλοι της κυβέρνησης είχαν αρνηθεί και την κυβερνοεπίθεση, κάνοντας λόγο για «τεχνικό πρόβλημα».

Untitled

Το βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη είδηση έκανε τον γύρο των μέσων ενημέρωσης ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...